Moody's nedjusterer danske banker

Seks danske banker får sænket deres kreditvurdering af Moody's. Danske Bank slipper mest nådigt. (Opdateret 08.20)
Af Ritzau/Finans

Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord Bank, Ringkjøbing Landbobank og Banknordik får sænket deres langsigtede rating og også ratingen for finansiel styrke rykkes ned af kreditvurderingsinstittuttet Moody's.

Det siger Moody’s om de danske banker

Danske Markets: Funding-situationen endnu værre nu

Det er i vidt omfang kendte faktorer der ligger bag nedgraderingen. Moody's nævner blandt andet Bankpakke III og dennes indvirkning på fundingudfordringen i den danske banksektor.

Men også de svage rentabilitetsudsigter der hersker i en periode med økonomisk lavvækst. Ligeledes er de kritiske udlån i søgelyset. Således nævnes både landbruget, ejendomssektoren og mindre erhvervsdrivende som potentielt kritiske faktorer.

Mens Jyske Bank og Sydbank begge bliver begunstiget af at blive betragtet som systemisk vigtige banker, så ser det anderledes ud for Spar Nord Bank og Ringkjøbing Landbobank. De bliver nemlig ikke klassificeret som systemiske og ratingen bliver ramt deraf.

Helt overordnet mener Moody's at kunne identificere en større villighed blandt de danske myndigheder til at lade banker gå ned, end tilfældet var før finanskrisen tog fart.

Mens ovennævnte banker får en relativt hård medfart fra Moody's, så bliver Danske Bank skånet en smule. De får alene sænket sin langsigtede rating, mens ratingen af finansiel styrke bekræftes. Også Nordea Bank Danmark bliver tildelt en nedgradering på sin langsigtede rating.

Dagens udmeldinger fra Moody's er et resultat af den "granskning" af de danske banker, som Moody's satte i værk i februar efter Amagerbankens krak.

Danske: Moody's bruger søgte argumenter

Danske Markets: Funding-situationen endnu værre nu

Det siger Moody’s om de danske banker

Derfor sparker de ikke Moody's ud

Nykredit: Ramt af systemfejl hos Moody's

Bødskov: Jeg har læst Moody’s rapport

Moodys ser ATP´s FIH-køb skævvride konkurrencen

Det sene bureau

Moody's blev presset til ratingændringer

Nykredit forundret over Moody’s

Funding-tørke bremser bankers opkøbs-planer

There is something rotten in the state of Denmark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også