FinansWatch

Moody's: Intet ændret siden Amagerbanken

Intet er ændret siden Amagerbanken gik ned obligationsinvestorerne mistede penge. Derfor har Mood's været nødt til at nedgradere de danske banker, lyder det fra det magtfulde ratingbureau.

"Vores ratingaktion reflekterer det, vi ser på det danske marked, og her er det tydeligt, at Bankpakke 3 gør det sværere for danske banker at hente finansiering på de internationale finansmarkeder. Sådan har det været siden, Amagerbanken gik ned, og obligationsinvestorer tabte penge - og sådan er det stadig. Derfor har vi nu været nødt til at skride ind og nedgradere de danske banker," siger Oscar Heemskerk, senioranalytiker for Moody’s til Business.dk. Meldingen kommer efter, at Moody's netop har gjort alvor af at nedgradere en række danske banker og dermed gøre det dyrere for dem at funde sig.

Læs mere her:

Det siger Moody’s om de danske banker

Danske Markets: Funding-situationen endnu værre nu

Moody's nedjusterer danske banker

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs