Moodys ser ATP´s FIH-køb skævvride konkurrencen

Ratingbureauet skriver, at den indirekte statsstøtte kan svække de stærke pengeinstitutter i Danmark.

Finansrådet kunne næsten ikke have skrevet det bedre selv.

”Denne mulighed antyder større statslig involvering i bank- og realkreditsektoren, hvilket kan have negativ effekt på konkurrencesituationen, idet svagere institutter kan modtage (indirekte) beskyttelse fra staten og dermed undergrave stærkere institutters konkurrencemæssige position,” skriver Oscar Heemskerk, Vice President og senioranalytiker i Moody’s’ afdeling for finansielle institutioner.

Moodys peger dog på, at det er en formildende omstændighed, at banker ejet af ATP maksimum må have en markedsandel på 5 pct. på det danske marked. Det skriver Børsen.

Frustreret Horwitz

Med gårsdagens kommentarer ligger Moodys sig op af bankernes organisation, Finansrådet, der kæmper en hård kamp for at få overbevist politikerne om, at de er i gang med at svække dynamikken og konkurrenceforholdene i banksektoren.

”Jeg håber, at alle, der beskæftiger sig med denne sag, til stadighed er opmærksomme på de holdninger, der kommer frem. Nu har vi Moody’s, og vi har tidligere haft konkurrencestyrelsen, som pegede i samme retning,” siger Jørgen Horwitz.

Brian M: ATP driver ikke statsbank

Professor kan godt forstå sektoren fører ATP-sagen til EU

Nationalbanken støtter ATP

Finansrådet trækker Claus Hjort ind i ATP-slagsmålet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også