FinansWatch

Klummer

Klumme: Bankerne kan drage fordel af ny it-strategi

Ved udgangen af februar afsluttes regnskabsåret og er derfor ofte dén måned, hvor organisationer ser tilbage og gør status over, hvad der er opnået i det forgangne år og skitserer deres ambitioner for det kommende år. Det er tydeligt, at 2020 har været et år udover det sædvanlige. Så hvordan klarer bankerne sig inden for applikationssikkerhed, og hvad kommer der til at ske i 2021?

Klumme: Fire bank-trends vil præge 2021

’Too big to fail’ er skiftet ud med ’too small to succeed’. Det er en af flere trends, som vil præge den danske banksektor i 2021, skriver Klaus Jensen, bankchef i konsulenthuset Accenture, i en ny klumme på FinansWatch.

Klumme: Enkel datadeling kan seriøst hæmme økonomisk kriminalitet

Teknologi og behov for datadeling, mellem den offentlige og private sektor, er løbet fra juraen i kampen mod økonomisk kriminalitet. Redskaberne er fuldt ud tilstede, men lovgivningen har hidtil forhindret udnyttelsen og går dermed i vejen. Henrik Koch, Principal Solution Manager, Financial Services, SAS Institute beskriver i dette indlæg de tre hovedområder hvor samarbejde og enkel datadeling, kan være løsningen alle leder efter.

Nationalbanken i hvidvaskdebat: Samarbejde og dataudveksling kan styrke kampen mod økonomisk kriminalitet

FORNUFT ELLER REGELTYRANNI: Under den nuværende lovgivning har bankerne begrænsede muligheder for at målrette deres indsats mod økonomisk kriminalitet. Banker og offentlige myndigheder skal derfor have bedre muligheder for tværgående samarbejde, skriver Per Callesen, direktør i Nationalbanken, og Thais Lærkholm Jensen, chef for Data Analytics and Science i Nationalbanken, i dette debatindlæg.

Venstre-ordfører: Kampen mod hvidvask er langt fra slut

FORNUFT ELLER REGELTYRANNI: Det vil være en fejl at kaste et stort fiskenet af nye regler og påbud af sted, uden sans for hvad der rent faktisk virker. Ny regulering skal være skarp og præcis, og politikerne skal lytte til sektoren, skriver Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, i dette debatindlæg.

Finanstilsynet: Bekæmpelsen af hvidvask stiller krav til os alle

FORNUFT ELLER REGELTYRANNI: Kampen mod hvidvask og terrorfinansiering er en omkostningsfuld proces for pengeinstitutterne. Men det er en nødvendig og naturlig forpligtigelse, når man udfører og tjener penge på en aktivitet, som kan misbruges, skriver Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, og vicedirektør Rikke-Louise Ørum Petersen i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs