FinansWatch

Nationalbanken støtter ATP

Nationalbanken mener, det er positivt, hvis ATP får mulighed for at drive bank. Dermed går man stik imod Finansrådet, der aktivt kæmper mod at få den pensionsgiganten ind på markedet.

I striden om ATP-lovgivningen har Nationalbanken nu meldt kulør.

Stik modsat bankernes brancheorganisation, Finansrådet, mener Nationalbanken, at det er positivt at øge ATPs magt. Det fremgår af et høringsvar fra Nationalbanken, skriver Business.dk.

"Nationalbanken finder det positivt, at ATP og LD får mulighed for via dattervirksomheder at investere i virksomheder, der driver pengeinstitut- og realkreditinstitutvirksomhed. Herigennem opnår ATP og LD større mulighed for at pleje deres investeringer til gavn for medlemmerne," står der i høringssvaret fra Nationalbanken, som er dateret den 14. marts.

Finansrådet truer nu med at tage sagen til EU. Organisationen mener, at der med forslaget er tale om uforenelig statsstøtte.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs