FinansWatch

Her er Bosses kronprins

Han blev finansdirektør i Tryg som bare 31-årig. I dag er Morten Hübbe 39 år og favorit til at udfylde i sin læremester Stine Bosses rolle.

Trods sin unge alder fremhæver iagttagere Trygs finansdirektør Morten Hübbe som den oplagte afløser til Stine Bosse som ny topchef for forsikringskoncernen.

Morten Hübbe er 39 år og har de seneste syv år været finansdirektør i virksomheden. Han er uddannet cand. merc. i finansiering og regnskab ved Handelshøjskolen i København, ligesom han har taget en lederuddannelse på Wharton.

Startede med bilruder

Han startede sin karriere med at sortere skader i bilruder som studentermedhjælper i forsikringsselskabet Zürich Forsikring, hvor han efter at have færdiggjort sin uddannelse fik job i økonomiafdelingen. Efter et par år i Alm. Brand kom jan tilbage til Zürich Forsikring, hvor han i 2002 blev en del af direktionen.

Da Zurich Forsikring i 2002 solgste sine nordiske aktiviteter til Tryg fulgte Morten Hübbe med og året efter blev han udnævnt til finansdirektør.

I efteråret forsvandt en oplagt intern konkurrent til posten som Stine Bosses afløser. Det skete da daværende koncerndirektør Peter Falkenham blev fyret.

Afløser klar

Stine Bosse lagde i går ikke skjul på, at hun selv har kørt sin kronprins i stilling, da hun til RB-Børsen udtalte:

”Som en naturlig del af mit job har jeg uddannet en intern mulighed, men hvem det bliver og hvordan, det er helt op til bestyrelsen”.

Bestyrelsen i Tryg holder møde i dag og forventes herefter at meddele, hvordan man forholder sig til Stine Bosses pludselige afgang. De fleste iaggtagere forventer at Morten Hübbe som minimum vil blive udnævnt til konstitueret direktør.

Alsidige kompetencer

Partner i headhuntervirksomheden Stanton Chase, Jakob Stengel, vurderer i et interview med FinansWatch, at det kræver alsidige kompetencer at afløse Stine Bosse.

”Det at være forsikringsgiver handler meget om kunne sælge tryghed – ellers ender du bare med dårlige kunder, der bare gerne vil have billige præmier. Så det er meget nødvendigt at have en stærk kommunikator i organisationen, og der er arven efter Stine tung at løfte," siger han.

"Du skal samtidig også være enormt stærk til tal – jeg har selv arbejdet i branchen, og der ligger enorm kompliceret matematik bag ved kulisserne i branchen," forklarer headhunteren i dette interview.

Headhunter: Svært at erstatte Bosse

Stine Bosse har tidligere udtalt sig i yderst positive vendinger om Morten Hübbe

”Morten Hübbe er en slider med en erfaring, som kun få kan matche gennem et helt livsforløb. Ud over hans stærke faglige kvaliteter er han en rund og helstøbt person, der er målrettet og god til at prioritere sine opgaver. Hans unge alder til trods, har han hurtigt vundet dyb respekt,” udtalte Stine Bosse i 2004 til Berlingske Nyhedsmagasin.

Avis: Stine Bosse i spil som S-minister

Bossen forlader Tryg

Tema: Stine Bosse stopper efter rædselsår

Bossefarvel fører til kursstigning

Avis: Pres på Bosse før opsigelse

Bossefarvel fører til kursstigning

Tillidsmand: Man kan spise frokost med Stine

Headhunter: Svært at erstatte Bosse

Bosse: Kan godt blive topchef igen

Trygchefen har kørt en anden i stilling

Stine Bosse tror ikke på politisk karriere

Bosse: Bestyrelsestilbud ligger klar Tryg-formand: Det er Bosses beslutning

Bosse: Bestyrelsestilbud ligger klar

Blå bog: Stine Bosse

Tryg: Stine Bosse skal have mere tid til familien

Stine Bosse træder tilbage

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs