Tema: Stine Bosse stopper efter rædselsår

Kursen steg, formanden beklagede og Stine Bosse slog fast, at hendes afgang som topchef i Tryg efter et skuffende år er hendes egen beslutning, der handler om bestyrelser og børnebørn. Læs alt om Stine Bosses farvel her.
Foto: Larsen Stine
Foto: Larsen Stine

Meget tyder på, at Stine Bosses afsked med Tryg er kommet pludseligt. Selv om den markante topchef tidligere har leget med tanken om at hellige sig bestyrelsesarbejdet, ligner det ikke en afsked, der har været forberedt gennem længere tid.

Bestyrelsen har ikke konstitueret en direktør og formand Mikael Olufsen vil ikke kommentere sin direktørs afgang, før han mødes med bestyrelsen i morgen. Det gør han klart i dette interview med FinansWatch, hvor han dog samtidig understreger, at beslutningen om at stoppe er Stine Bosse egen.

Tryg-formand: Det er Bosses beslutning

På Trygs hjemmeside fremgår desuden, at Stine Bosse som CEO for Tryg skal deltage i et seminar hos SEB Enskilda i morgen.

Ifølge den 50-årige snart forhenværende topchef har hun truffet beslutningen, fordi hun vil have tid til familie og bestyrelsesarbejde, som hun forklarer til FinansWatch:

Bosse: Bestyrelsestilbud ligger klar

Bosse: Kan godt blive topchef igen

Stine Bosse tror ikke på politisk karriere

Uanset, om der ligger uenighed bag bruddet med Tryg eller ej, var 2010 et hårdt år for både Tryg som virksomhed og Stine Bosse som topchef. Efter at have været lidt af en medie-darling i det meste af sin karriere, måtte hun i den netop afsluttede år flere gange skuffe investorerne med nedjusteringer, ligesom hun havde flere uheldige sager i pressen.

Tryg mistede i 2010 24,9 pct. af sin markedsværdi i et år, hvor ærkerivalerne fra Topdanmark gik 4,9 pct. frem.

Senest betød sommerens voldsomme skybrud og en højesteretsdom om arbejdsskadeerstatning, at Stine Bosse måtte skuffe markedet. Samtidig gjorde hun sig uheldigt bemærket ved at udtalelser i pressen, der kunne forstås som om, at hun beskyldte konkurrenterne for at forholde deres aktionærer vigtige oplysninger.

På en telekonference i november erkendte både Stine Bosse og finansdirektør Morten Hübbe, at man havde begået fejl i 2010, blandt andet med hensyn til implementeringen af prisstigninger, de udmeldte forventninger og håndteringen af den makroøkonomiske udvikling i Danmark.

Bosse: Vi skal lære af vores fejl

Selv afviser Stine Bosse, at resultaterne i 2010, som hun tidligere har kaldt et rædselsår, har haft indflydelse på hendes afgang.

Mens omverdenen venter på udmeldinger fra Tryg om fremtiden, har aktiemarkedet allerede reageret ved at sende Tryg-aktien op med 4,8 pct.

Bossefarvel fører til kursstigning

Hvem der skal afløse Stine Bosse er uvist, men hun lægger ikke selv skjul på, at hun har kørt en intern kandidat i stilling. En kandidat, der formentlig har skikkelse af finansdirektør Morten Hübbe. Hans chancer afhænger nok af, om der ligger et sammenstød mellem Stine Bosse og Mikael Olufsen til grund for bruddet.

Trygchefen har kørt en anden i stilling

Uanset hvad, bliver Stine Bosses sko vanskelige, at fylde ud. Det vurderer Jakob Stengel fra headhuntervirksomheden Stanton Chase i dette interview med FinansWatch, hvor han beskriver Stine Bosse som en meget markant profil.

Headhunter: Svært at erstatte Bosse

Mere afdæmpet er formanden for personaleforeningen i Tryg, Tina Snejbjerg, der beskriver Stine Bosse som en utrolig vellidt leder.

Tillidsmand: Man kan spise frokost med Stine

Hvis du vil vide mere om Stine Bosses karriere, kan du se hendes blå bog her.

Blå bog: Stine Bosse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også