Tryg-formand: Hübbe er den bedste af alle

Bestyrelsen i Tryg har ikke haft behov for at kigge eksternt efter egnede kandidater til at overtage arven efter Stine Bosse. Koncernfinansdirektør Morten Hübbe har længe ligget i kortene, siger bestyrelsesformand Mikael Olufsen. (Opdateret 14.40)

Stine Bosse meddelte i går sin afgang. I dag er der fundet en ny topchef i Tryg, den 39-årige koncernfinansdirektør, Morten Hübbe.

Men på trods af den hurtige ekspedition har bestyrelsen haft rigeligt tid til at finde den egnede kandidat, siger bestyrelsesformand i Tryg, Mikael Olufsen.

”Vi har haft rigelig tid til at finde ud af, om Hübbe var den rigtige til at overtage. Det har vi gjort ved løbende at følge ham gennem årene, og ved, at vi i bestyrelsen har drøftet, hvad vi skulle gøre, hvis Stine fik en tagsten i hovedet. Derfor var det ikke svært at beslutte. Vi har samarbejdet med ham i syv år. Han har været med til at formulere vores strategi, så vi har gode forudsærninger for at vurdere ham,” siger han.

Ingen eksterne

Bestyrelsesformanden blev orienteret om topchefens afgang i går morges, og herefter er det gået hurtigt med udvælgelsen af Morten Hübbe, som Olufsen kalder den bedsteaf alle.

"Vi har valgt en intern kandidat, fordi vi havde ham, og fordi vi er overbevidste om, at han er den bedste, derfor er der ikke behov for at kigge eksternt".

Med udnævnelsen af Morten Hübbe får Tryg samtidig en helt anderledes leder, som ikke vil være nær så synlig i avisspalterne, som Stine Bosse har været. Ifølge bestyrelsesformanden vil finansverdenen, kunderne og medierne dog hurtigt opdage, at den nye koncernchef er en, der der kan sit kram.

Optimal situation

"Man vil nok lægge mærke til, at han ikke er lige så meget i aviserne, men derfor kan han jo være lige så effektiv".

Er det et plus eller et minus?

"Det er en optimal situaiton. Der har været en markant personlighed, nu kommer der en anden, der er markant på en anden måde. Vi er alle forskellige, og en duplet af Stine Bosse findes ikke, og det er heller ikke sikkert, det ville være ønskeligt".

Morten Hübbe blev ansat som 31-årig. Han er bare 39 år, når han sætter sig i tronen i Tryg den 1. februar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også