FinansWatch

Bernstein: Flexlån-debat kan ikke vente

Flekslånenes fremtid er skudt til hjørne indtil 2018 i Basel-komitéen, men så længe bør Danmark ikke vente, før man tager stilling til den refinansieringsrisiko, lånene indebærer.

Flekslånenes fremtid er skudt til hjørne indtil 2018 i Basel-komitéen, men så længe bør Danmark ikke vente, før man tager stilling til den refinansieringsrisiko, lånene indebærer. Det siger Nationalbankens direktør, Nils Bernstein, ved Finansrådets årsmøde mandag.

"Kravet om stabil finansiering er udskudt til 2018. Debatten om konsekvenserne ved rentetilpasningslånene er forstummet. Nationalbanken har ved flere lejligheder udtrykt bekymring ved refinansieringsrisikoen ved de meget udbredte flekslån. Tanken om kravet om stabil finansiering har netop været at reducere denne type refinansieringsrisiko. At forslaget er udskudt, ændrer imidlertid ikke på en massiv tilstedeværelse af denne risiko i Danmark. Dette kan ikke stå uløst frem til 2018," advarer nationalbankdirektøren.

Han vurderer i øvrigt, at den finansielle sektor hellere må indstille sig på, at det er slut med at tælle egenudstedte obligationer med, når de opgør deres likviditet, også selvom regeringen fortsat forhandler med EU om, hvordan Basel-komitéens anbefalinger skal gennemføres.

"Hvis man skal have en solid likviditetsstødpude, giver det vel også mening, at værdien af denne stødpude så vidt muligt er uafhængig af ens egen situation," lyder det fra Nils Bernstein.

(RB-Børsen)

Bernstein uenig med bankerne: Behov for nationale regler

Minister: Banker bør tage ansvar for strandede kunder

Straarup: Det offentlige bør få sin egen tilsynsdiamant

Finansrådet afviser mærkning af værdipapirer

Bankerne frygter reguleringer vil presse sektoren i knæ

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs