FinansWatch

Minister nedsætter tilsynsudvalg

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen nedsætter et udvalg, der skal se på, hvordan tilsynet af den finansielle sektor skal foregå.

Foto: VALDEMAR JORGENSEN

En sammenlægning af Nationalbanken og Finanstilsynet kan måske være rykket tættere på.

I hvert fald vil økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) se på, om tilsynet af den finansielle sektor kan ske på en anden måde end i dag.

Det sagde ministeren i sin tale ved Finansrådets årsmøde tidligere i dag.

Servicetjek

Her udtrykte ministeren et behov for et serviceeftersyn af den finansielle tilsynsstruktur.

”Vi har i forlængelse af den finansielle krise allerede taget skridt til et tættere samarbejde mellem Finanstilsynet og Danmarks Nationalbank. Udviklingen på tilsynsområdet i EU giver imidlertid anledning til at overveje organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark,” sagde Brian Mikkelsen.

Ingen løsning op forhånd

Brian Mikkelsen nedsætter derfor et udvalg, der skal ”se på den nuværende struktur for finansielt tilsyn i Danmark i forhold til mulige alternativer”. Ministeren understregede samtidig, at løsningen ikke er givet på forhånd.

Tidligere har nationalbankdirektør Nils Bernstein foreslået at lægge Finanstilsynet og Nationalbanken sammen, hvilket Brian Mikkelsen ikke var afvisende overfor.

Også Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er lune på forslaget om at sammenlægge de to institutioner.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs