FinansWatch

Minister nedsætter tilsynsudvalg

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen nedsætter et udvalg, der skal se på, hvordan tilsynet af den finansielle sektor skal foregå.

Foto: VALDEMAR JORGENSEN

En sammenlægning af Nationalbanken og Finanstilsynet kan måske være rykket tættere på.

I hvert fald vil økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) se på, om tilsynet af den finansielle sektor kan ske på en anden måde end i dag.

Det sagde ministeren i sin tale ved Finansrådets årsmøde tidligere i dag.

Servicetjek

Her udtrykte ministeren et behov for et serviceeftersyn af den finansielle tilsynsstruktur.

”Vi har i forlængelse af den finansielle krise allerede taget skridt til et tættere samarbejde mellem Finanstilsynet og Danmarks Nationalbank. Udviklingen på tilsynsområdet i EU giver imidlertid anledning til at overveje organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark,” sagde Brian Mikkelsen.

Ingen løsning op forhånd

Brian Mikkelsen nedsætter derfor et udvalg, der skal ”se på den nuværende struktur for finansielt tilsyn i Danmark i forhold til mulige alternativer”. Ministeren understregede samtidig, at løsningen ikke er givet på forhånd.

Tidligere har nationalbankdirektør Nils Bernstein foreslået at lægge Finanstilsynet og Nationalbanken sammen, hvilket Brian Mikkelsen ikke var afvisende overfor.

Også Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er lune på forslaget om at sammenlægge de to institutioner.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs