Minister: Banker bør tage ansvar for strandede kunder

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) opfordrer bankerne til at finde en løsning på de kunder, der er strandet i de banker, der er ejet af Finansiel Stabilitet.
AF PIA GLUD MUNKSGAARD

En fælles udfordring.

Sådan kalder økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) situationen for de kunder, der i øjeblikket er strandet i banker, der er ejet af statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet.

”Jeg vil opfordre jer til at påtage jer et ansvar og finde en ansvarlig løsning til at få kunderne ud til andre pengeinstitutter,” lyder det fra Brian Mikkelsen ved Finansrådets årsmøde, der bliver afholdt netop nu.

Meldingen kommer få dage efter, at Finansiel Stabilitet udsendte en offentlig efterlysning efter aftagere til de sidste 4000 privatkunder i Roskilde Bank.

Finansiel Stabilitet søger aftager til 4000 Roskilde-kunder

Bjerre Nielsen: Vi er villige til at gå langt

Samtidig er det vigtigt, at bankerne ruster sig til en tid uden den generelle statsgaranti, siger Brian Mikkelsen.

I den forbindelse kalder han det et vigtigt signal, at bankerne vælger at deltage i Bankpakke III.

”I kan vælge at deltage i Bankpakke III, det vil være et vigtigt signal, som man kan sende til kunderne, og dem tror jeg ikke, man skal undervurdere. Bankpakke tre er et vigtigt bidrag til at sikre finansiel stabilitet,” siger han.

I Finansrådet er man enig i, at sektoren skal hjælpe med at få afsat de strandede kunder.

"Vi vil skrive rundt til vores medlemmer og gøre opmærksom på denne mulighed, og så vil der være tale om en forretningsmæssig vurdering. Men der kan eventuelt blive tale om, at man ikke køber dem til kurs pari," siger Peter Straaup til RB-Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også