FinansWatch

Finansiel Stabilitet søger aftager til 4000 Roskilde-kunder

Finansiel Stabilitet har netop udsendt en kontaktannonce på vegne af 4000 privatkunder i Roskilde Bank.

Foto: /ritzau/Martin Kurt Haglund

Det går trægt med at få afsat de mange tusinde bankkunder, der strandede i Roskilde Bank ovenpå bankens krak.

Selvom godt 4000 privatkunder er blevet overført til andre pengeinstitutter siden Roskilde Bank endte i Finansiel Stabilitet, er der stadig ligeså mange tilbage.

Det får nu det statslige skraldespandsselskab til at efterlyse pengeinstitutter, der er villige til at indgå i en samlet løsning for de resterende kunder.

”Finansiel Stabilitet foretrækker en løsning, hvor alle dele af samtlige private kunders engagementer overføres til andre pengeinstitutter – med undtagelse af eventuelle erstatningskrav, som fortsat skal rettes mod Roskilde Bank,” lyder det i en meddelelse fra Finansiel Stabilitet.

Man lader dog samtidig forstå, at man er villig til at gå langt for at finde nye bankrådgivere til de uheldige kunder.

”Finansiel Stabilitet er imidlertid også indstillet på at acceptere løsninger, hvor dele af privatkunders forpligtelser forbliver i Roskilde Bank, men hvor samtlige privatkunder som minimum får NEM konto, betalingskort m.v. i et andet pengeinstitut. De økonomiske konsekvenser for Roskilde Bank vil blive tillagt afgørende betydning,” lyder det.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs