FinansWatch

Bernstein uenig med bankerne: Behov for nationale regler

Finansrådets formand advarede mod at lægge danske reguleringer oven på alle de nye EU-regler. Men Nationalbankdirektør Nils Bernstein mener, at det kan blive nødvendigt med særlige danske regler.

Skal de danske politikere overlade det til EU at fastlægge rammerne for, hvordan finansielle virksomheder skal drive virksomhed, eller skal de folkevalgte i Danmark lægge yderligere lovgivning ind på toppen af alle EU-reguleringerne?

Finansrådets formand Peter Straarup advarede i sin tale de danske politikere mod at gå ind og lave national lovgivning på det finansielle område, mens Nationalbankdirektør Nils Bernstein ser noget anderledes på det.

”Der arbejdes intensivt i mange internationale fore på at fastlægge fælles standarder for det finansielle system, så det bliver mere robust og selvbærende-. Men det er jo ikke sikkert, at de kommedne internationale standarder er tolstrækkelige til at sikre et robust og selvbærende dansk finansielt system i tide. Eller for den sags skyld tager tilstrækkelig hensyn til de danske erfaringer,” sagde Nils Bernstein i sin tale.

Straarup: Det offentlige bør få sin egen tilsynsdiamant

Straarup: Sektoren har svedt tømmermændene ud

Finansrådet afviser mærkning af værdipapirer

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs