FinansWatch

Thorning sender stikpille videre til regeringen

Helle Thorning Schmidt (S) vil ikke kopiere Peter Straarups forslag om en offentlig budget-diamant og lover stram styring af de offentlige budgetter.

Finansrådet, med formand Peter Straarup i spidsen, mener at det offentlige bør tage den samme medicin, som den politikerne tvinger de danske banker til ”at spise”. Det er tilsynsdiamanten, som Straarup mener vil være udmærket at få lagt ind over den offentlige sektor, så det offentlige forbrug ikke løber løbsk.

Men hvad siger den måske kommende statsminister, Helle Thorning Schmidt (S) til forslaget fra Finansrådet, for det er vel rimeligt, at staten selv kan opfylde de skarpe krav, som den selv stiller til de finansielle virksomheder i Danmark?

”For det første så er vi tilhængere af en stram udgiftsstyring af den offentlige sektor. Og jeg undrer mig over, hvor ringe regeringen har været til at styre den offentlige økonomi. Og som en konsekvens heraf, så har den bremset alt for hårdt op. Så jeg mener bestemt, at vi skal have en stram budgetstyring og jeg er ikke i tvivl om, at vi kan gøre det meget bedre end den nuværende regering på det område. Men jeg ved ikke, om vi skal kopiere lige nøjagtig den diamant som Straarup talte om i sin tale,” sagde Helle Thorning Schmidt til FinansWatch umiddelbart efter dagens taler ved Finansrådets årsmøde var slut.

Straarup: Det offentlige bør få sin egen tilsynsdiamant

Men det kunne godt lyde som om, at det måske i høj grad var Jer, som Straarup henviste til. Altså at hvis I kommer til magten, så kunne han godt tænke sig at se, at I efterlevede det samme mådehold i forhold til den offentlige sektor – som man fra politisk side beder bankerne om at efterleve?

”Jeg opfattede det nu ikke som en kritik af os på nogen måde. Jeg opfattede det som en kritik af, at en borgerlig regering ikke i ni år har kunnet styre den offentlige økonomi. Det er jeg også selv overasket over. Vi vil ikke love en nulvækst i den offentlige sektor, men en vækst der er lavere end den, som den borgerlige regering har været eksponent for,” siger Helle Thorning Schmidt til FinansWatch.

Minister: Banker bør tage ansvar for strandede kunder

Bernstein uenig med bankerne: Behov for nationale regler

Finansrådet afviser mærkning af værdipapirer

Bankerne frygter reguleringer vil presse sektoren i knæ

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs