FinansWatch

Direktør: Bonusbankens historik tiltaler

DK Company, der vil købe skallen af Bonusbanken, kalder bankens historik for et positivt element i selskabets plan.

Opkøb, organisk vækst og indtog i detailhandlen. Det er bare nogle af de muligheder, direktør Jens Poulsen fra DK Company ser i en børsnotering af virksomheden.

"Det kan være en fantastisk platform for vores videre vækst. Det ligger i vores strategi, at vi gerne vil være en børsnoteret virksomhed, da det giver tyngde over for vores udenlandske kunder og vores samarbejdspartnere," forklarer direktøren, der har fundet en smutvej til en børsnotering.

DK Company har budt 10 mio. kr. for afviklingsselskabet efter Bonusbanken, der i 2008 blev reddet fra krak af Vestjydsk Bank.

"Vi kommer jo fra Ikast"

Ifølge Jens Poulsen ligger der selvfølgelig beregninger af, hvad det ville koste at børsnotere DK Company på traditionel vis, og de er faldet ud til fordel for købet. Men der ligger også andre overvejelser bag strategien.

"Vi kommer jo fra Ikast, og Ikast-Herning er et driftigt område. Bonusbankens historik tiltaler os rigtig meget. Der er 6000 aktionærer, der er et selskab, vi kan gå ind i, og på den måde kan vi videreføre historikken. Vi vil gerne være en del af lokalsamfundets mulighed for at investere i en lokal virksomhed," siger Jens Poulsen.

Han oplyser, at aktionærerne er blevet tilbudt en overkurs, og aktien har da også kvitteret med en stigning på 140 pct. i løbet af mandagen, så den ved middagstid handles til kurs 0,23, som DK Company har budt.

Ingen opkøb

Selvom direktøren har store vækstambitioner har han ikke nogen konkrete opkøbsmål i kikkerten.

"Jeg tror, du kan kalde det rettidig omhu. I de her 10 år har vi formået at vækste ved vores egen finansiering i form af overskud, og nu er vores platform så udviklet, at vi som virksomhed har mulighed for at spørge markedet. Men der er ikke nogen konkrete ting, der ligger og venter," siger han.

DK Comapny har 10 år på bagen og sælger både egenudviklede mærker og tilkøbte mærker - blandt andet designeren Karen Simonsens eget mærke, som hun stiftede efter at have forladt succesduoen Munthe plus Simonsen. Netop Karen Simonsen nævner Jens Poulsen som et særligt godt eksempel på, at en designers særlige evne kombineret med DK Companys forretningsmæssige tilgang giver succes og bringer et mærke ud over landets grænser.

DK Company har 18 mærker under sine vinger og opererer på 28 markeder rundt om i verden. Omsætningen ligger årligt på omkring en halv mia. kr., oplyser Jens Poulsen.

Ritzau Finans

Jyske tekstil-købmænd køber Bonusbankens børsskal

Vestjysk Bank giver milloner til Scandinotes-forlig

Bonusbanken tæt på forlig om skandaleobligationer

30 færre pengeinstitutter siden 2008

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs