Dansk storbank stiller sig bag overtagelse af Bonusbanken

En stor, dansk bank har ifølge modefirmaet Smartguy stillet sikkerhed for det Hong Kong-firma, der i dag købte tøjhandleren ud af kampen om børsskallen efter Bonusbanken

Det er de færreste investeringer, der giver et afkast på 134 pct. på en dag. Derfor har direktøren for internet-tøjbutikken Smartguy da også svært ved at få armene ned, efter at selskabet fra torsdag til fredag tjente netop det på at købe og sælge en aktiepost i Holdingselskabet af 1958, som er afviklingsselskabet efter krakkede Bonusbanken.

"Vi er ikke utilfredse, skal man sige det sådan? Det var en meget interessant lille handel," siger Nicolai Kærgaard til Ritzau Finans.

Han fortæller, at Smartguy har været med i løbet om at købe holdingselskabet, som er attraktiv på grund af sin børsnotering, siden før påske. Selskabet bød først 30 øre pr. aktie og siden 32 øre pr. aktie, hvilket værdiansatte hele holdingselskabet til 11,3 mio. kr.

Smartguy troede dog, at budkrigen var ved at være tabt, da en anden interesseret part, tøjfirmaet DK Company, havde købt aktier på markedet i ugens løb og onsdag meddelte, at det ejede 24 pct. af holdingsselskabet.

Alligevel købte Smartguy torsdag islandske Kaupthings aktiepost på 14 pct. for 32 øre pr. aktie, inden der så fredag tikkede et bud ind fra Fjernøsten. Buddet på 75 øre pr. aktie var med Nicolai Kærgaards ord "for godt til at sige nej" til, og derfor solgte Smartguy sine aktier til Hongkong-selskabet Donshen Textile Holding.

"Vi fik et tilbud fra dem, og det blev bakket op af en stor dansk bank, som gav en garanti for, at de ville betale. Ellers havde jeg naturligvis aldrig solgt til nogen, jeg ikke kender. Jeg aner ikke, hvad de står for," siger Nicolai Kærgaard.

Hans planer om at skaffe Smartguy adgang til kapital til vækst via en børsnotering lykkedes dermed ikke, men med en lyngevinst på 2,1 mio. kr. er ærgrelsen til at overse.

Den kuriøse budkrig har sendt den ellers hensygnende aktie i Holdingselskabet af 1958 i vejret, så den fredag eftermiddag handles i kurs 0,73, hvilket er 78 pct. højere end torsdagens slutkurs.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også