FinansWatch

Farce fortsætter i sag om banksskal

To modeselskaber fortsætter deres opkøbskamp om hedengange Bonusbankens børsskal.

Sent torsdag aften meddeler kurator for Holdingselskabet af 1958, hvor likvidator Søren Thygesen står for afviklingen af de rester af Bonusbanken, der ikke blev solgt videre til Vestjysk Bank under finanskrisen, at budkrigen om bankens børsskal fortsætter.

Det 'andet' selskab i kampen, internet tøjsælgeren smartguy.dk, har nemlig ifølge Likvidatoren nu erhvervet over 25 pct. af aktierne.

Det er blandt andet sket ved at købe en aktiepost på lige under 14 pct. fra boet efter den islandske bankfiasko Kaupthing til kurs 0,32.

Første byder på banen - modeselskabet DK Company - købte onsdag 24 pct. af aktierne. Et køb, der skete til kurs 0,30, på trods af et bud på 0,32 fra smartguy.

Beslutningen om at tage imod det lavere bud var motiveret af lokalpatriotisme, forklarede Søren Thygesen overfor business.dk - men samme motivation har altså ikke gjort sig gældende i Kaupthings bo.

Tøjfirma køber en fjerdedel af Bonusbanken

Direktør: Bonusbankens historik tiltaler

Jyske tekstil-købmænd køber Bonusbankens børsskal

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs