FinansWatch

Vestjysk Bank giver milloner til Scandinotes-forlig

Bankobligationerne i Scandinotes koster nu i Vestjysk Bank, der må af med millioner i et forlig i sagen. Banken har 'arvet' obligationerne fra hedengange Bonusbanken.

Skandaleobligationerne i Scandinotes strækker stadig deres fangarme ud hos de danske banker.

Således har Vestjysk Bank og boet efter Bonusbanken netop indgået forlig med ca. 70 kunder, der tilsammen skal have 13,4 mio. kr. betalt tilbage. Det skriver Forbrugerombudsmanden i pressemeddelelse. Vestjysk Bank bidrager med 2,7 mio. kr.

Arv fra afviklingsbank

Banken har overtaget Scandinotesobligationerne sammen med Bonusbanken.

"Forliget er resultatet af et længerevarende forhandlingsforløb mellem Forbrugerombudsmanden, afviklingsselskabet efter Bonusbanken, advokat Torkil Rasmussen, der repræsenterer de fleste af investorerne, der har investeret i Scandinotes-obligationerne og Vestjysk Bank, som er gået ind i sagen, fordi den i september 2008 overtog Bonusbankens bankaktiviteter, og en del af de berørte bankkunder," skriver ombudsmanden i pressemeddelsen.

Ros til vestjyder

Han slår fast, at han været tilfreds med Vestjysk Banks indsats i sagen.

"Når jeg valgte at gå ind i denne sag, skyldtes det bl.a. disse kunders særlige situation. Som kunder i en bank under afvikling havde de ingen mulighed for at klage til Pengeinstitutankenævnet og få prøvet deres sag ad denne vej. Derfor var en retssag eller et forlig mellem parterne eneste udvej," skriver forbrugerombudsmand Henrik Øe og fortsætter:

"Jeg er gået efter en forligsmæssig løsning, da det ville gavne de berørte kunder mest. I stedet for at bruge de begrænsede midler, der var tilbage i Bonusbanken til at føre retssag for, får kunderne nu dækket en stor del af deres tab. Det er meget positivt, og navnlig er jeg glad for, at Vestjysk Bank, der ikke har ansvaret for salget af de risikable obligationer, har medvirket til og arbejdet for, at samtlige berørte investorer får kompensation. Det fortjener ros."

Rettet 22:01 Det fremgik tidligere, at Vestjysk Bank bidrog med hele forligsbeløbet. En stor del kommer fra Bonusbankens afviklingsselskab og dets forsikringsselskab.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs