FinansWatch

Jyske tekstil-købmænd køber Bonusbankens børsskal

DK Company fra Ikast tilbyder de 6000 aktionærer i Bonusbanken 28 øre per aktie. Det svarer til 10 mio. kr.

Afviklingsselskabet for resterne af Bonusbanken, Holdingselskabet af 1958, er blevet solgt. Men børsnoteringen lever videre og resterne skal have nyt liv som modekoncern. De ca. 6000 aktionærer tilbydes i alt 10 mio. kr. svarende til 28 øre pr. aktie af køberen, modeselskabet DK Company.

"Der har været ført forhandlinger med en række mulige investorer, og der er nu indgået en aftale med DK Company, Ikast, om indskud af hele dettes virksomhed i Holdingselskabet".

DK Company har ansøgt om, at Holdingselskabet må beholde sin børsnotering med den ændrede identitet, og forudsat en fortsat notering bliver ovennævnte aftale endelig, oplyser bestyrelsen for Holdingselskabet af 1958.

Formålsparagraf ændres

Der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i Holdingselskabet den 31. maj med forslag om, at likvidationen ophæves, at DK Company indskyder hele sin virksomhed i Holdingselskabet mod vederlag i nyudstedte aktier, og at Holdingselskabet tilpasser sine vedtægter.

Den tidligere bank få nu et liv indenfor tekstilbranchen, da selskabets formålsparagraf ændres til: Selskabets formål er fabrikation og handel indenfor tekstilbranchen, herunder import og eksport samt al i forbindelse hermed stående virksomhed, herunder erhvervelse af kapitalandele i selskaber indenfor tekstilbranchen.

Holdingselskabets ca. 6.000 aktionærer vil få et tilbud fra DK Company om at købe aktierne i Holdingselskabet. Der vil blive tilbudt i alt 10.000.000,00 kr. for hele aktiekapitalen, svarende til en pris på 0,28 kr. pr. aktie.

"Aktionærer, der ikke ønsker at tage imod tilbuddet om at sælge deres aktier, vil kunne fortsætte som aktionærer og deltage i den fremtidige udvikling af aktiekursen. Selskabet vil overtage navnet DK Company, og det vil have hjemsted i Ikast-Brande kommune," oplyser Holdingselskabet.

500 medarbejdere i Fjernøsten

DK Company er en modehandelsvirksomhed med hovedsæde i Ikast. Virksomheden beskæftiger ca. 100 medarbejdere i Danmark, ca. 50 sælgere i udlandet og ca. 500 produktionsmedarbejdere i Fjernøsten. En række modebrands som Kaffe, Cream, Sirup, Kön & Mön, Blue Willis, CCDK, Karen by Simonsen og børnetøjsmærkerne Minymo og TinyMinymo indgår i DK Companys produktportefølje.

Virksomheden blev grundlagt i 2001 af Jens Poulsen med tøjmærket Jasmin.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs