Pandora-nedtur koster FIH 730 millioner

Pandora nedtur har kostet FIH Erhvervsbank 730 millioner siden 1. april og 862 mio. kr. siden årsskiftet. Gårsdagens nedtur får direkte indflydelse på bankens solvensprocent. (opdateret)

FIH Erhvervsbank arbejder i øjeblikket hårdt på at nedbringe omkostningerne og få styr på fremtidens funding. Gårsdagens nedtur for Pandora gav ikke ligefrem en hjælpnene hånd.

Pandoras markedsværdi faldt med med 65,6 pct. i dagens handel til kurs 50,65. Det kostede alene FIH Erhvervsbank en kvart milliard kroner. Siden 1. april har ejerandelen i Pandora via Axcell III-fonden kostet banken 730 millioner kroner. Det meddeler selskabet her til morgen. FIH har tidligere meddelt, at man i første kvartal tabte 131,7 mio. kr. på smykkeinvesteringen.

Som FinansWatch kunne berette i går, har Pandora-nedturen altså kostet FIH i underkanten af en milliard siden nytår.

Pandora-nedtur koster FIH dyrt

"Det har været en kendt risiko for os, og det er meget kedeligt, at det medfører tab," siger adm. direktør i FIH Bjarne Graven til Business.dk.

Lavere solvens

Udviklingen siden 1. kvartals afslutning påvirker ifølge selskabet solvensprocenten negativt med ca. 1,0 procentpoint. FIH havde pr. 31. marts en solvensprocent på 15,9.

FIH har meddelte i forbindelse med kvartalsregnskabet, at mam forventer et overskud før skat og nedskrivninger på 700 mio. kr. for 2011. Siden har man så tabt et 730 millioner kroner på Pandora. Ledelsen vil dog først komme med en ny vurdering af årets resultat i forbindelse med aflæggelsen af halvårsregnskabet 17 august. Et halvårsregnskab, hvor 320 af de 730 millioner vil indgå, da resten af tabet er kommet efter første halvår.

"Investering i aktier er som tidligere udmeldt ikke et fortsættende forretnings-område i FIH," lyder det i meddelesen fra FIH. Banken er dog låst til sine Pandora-aktier frem til oktober.

"Det har været en god forretning, og det vil det også være fremadrettet. Men vi ønsker en mere stabil indtjening, så en andel på ca. to mia. kroner, som vi har haft i aktier, er for meget og en for stor risiko," uddyber Bjarne Graven overfor Business.dk.

Som FinansWatch kunne berette i går, så friholdes FIHs nye ejere for tabet på Pandora, der i stedet ender hos den islandske centralbank.

FIH-ejere undgår Pandora-regning

Læs også:

Banker under beskydning efter smykkenedtur

Pandora-nedtur dyr for pensionsselskaber

Nordea: En kæmpe skuffelse

Sibbern: Kan gå ud over nye noteringer

IT-nedbrud i Jyske Bank ved børsåbning

Handelsbanken: Analytikerne har troet på Pandoras historie

Pandora – årets børsnotering

Frigast: Tilliden skal genvindes

Pandora-nedtur koster FIH dyrt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også