FinansWatch

Banker under beskydning efter smykkenedtur

Bankerne bag børsnoteringen af Pandora kritiseres efter smykkefirmaets massive nedtur i gårsdagens handel.

Pandora blev for 10 måneder siden sendt på børsen til kurs 210 af Goldman Sachs, J.P. Morgan, Morgan Stanley og Nordea. Da børsen lukkede i går, kunne man købe en aktier for 50 kr.

Det afføder kritik af bankerne, der tjente 84 millioner kroner på børsnoteringen.

»Det her er en grim sag. Størrelsesmæssigt er det en af de helt store, og det bør føre til selvransagelse hos de børsførende banker for, hvad de vil lægge navn til. Men jeg er bange for, at det ikke sker,« siger Michael Voss, adm. dir. i Fundamental Fondsmæglerselskab, til Børsen.

Forstår skuffelsen

Også Johnny Madsen, partner og investeringschef i Dansk Formue- og Investeringspleje, er kritisk:

»Det her er også en katastrofe for de deltagende banker, som har haft interesser i det her. Det her gør, at man som investor virkelig skal passe på og gøre sig den ulejlighed at undersøge grundigt, om de, der anbefaler en aktie, har egne interesser i det,« siger han til avisen.

Nordea havde i går ikke lyst til at gøre status over sin egen rolle i processen over for FinansWatch, men i en skriftlig udtalelse udtrykte Thomas Lindquist, managing director i Nordea Corporate Finance, forståelse for investorernes skuffelse,

"Nedjusteringen fra Pandora kommer som en meget stor overraskelse og en kæmpe skuffelse også for os, særligt fordi selskabet mere end leverede på de forventninger til 2010, der var at finde i børsprospektet, og fordi Pandora medio april opjusterede sine forventninger til omsætning og indtjening for 2011,” lød det.

Læs mere her:

Nordea: En kæmpe skuffelse

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs