PFA afviser interessekonflikt

Direktøren for PFA Kapitalforvaltning, Jesper Langmack, forstår ikke kritikken af pensionsselskabernes rolle omkring Pandora, som Peter Falk-Sørensen fra Dansk Aktie Analyse fremførte på FinansWatch i går.

Pandoras voldsomme dyk på børsen i tirsdags har givet anledning til eftertanke i den finansielle sektor, hvor både analytikere og banker har modtaget kritik for deres rolle i smykkegigantens storhed og fald.

Heller ikke pensionsselskaberne slipper for kritik. En af de få analytikere, der inden Pandoras nedtur havde rejst et advarselsflag, Peter Falk-Sørensen fra Dansk Aktie Analyse, kritiserede i går de store institutionelle investorer for at have en uheldig dobbeltrolle i forbindelse med Pandora, hvor man både har været sælger via sit medejerskab i Axcel III-fonden og køber i forbindelse med børsnoteringen.

Analytiker: Pandora symptom på stor interessekonflikt

På lige fod

Det kritik er man ikke enig i hos PFA, der netop er medejer af Axcel.

”Nej, overhovedet ikke. Axcel-fonden er en langsigtet investering over ti år. Det er lang tid siden, vi har investeret i den. Så bliver Pandora børsnoteret, og vi kigger på selskabet på lige fod med andre investorer og går med i den. Det er bare udtryk for, at vi synes, at det er en god investering. Hvis vi i aviserne sagde, at det var en super god investering for at pumpe priserne op, men ikke investerede i det selv, så kunne man tale om en interessekonflikt,” siger Jesper Langmack, direktør, PFA Kapitalforvaltning.

Han understreger, at PFA kun har de samme informationer om selskabet, som alle andre.

”Vi har jo heller ikke noget insiderviden overhovedet. Vi vidste jo ikke det her. Havde jeg vidst det, så havde jeg ikke heller ikke gået med på børsnoteringen. Så jeg kan ikke se nogen interessekonflikt overhovedet. For en anden investor må det være ret at vide, at en af de investorer, der også er investor i forvejen også tegner nye aktier.”

Påvirker ikke

Men alt andet lige, så har jeres ageren på den almindelige investorside vel indflydelse på værdien af jeres private equity-investering. Kan det ikke være uheldigt?

”Vi er en mindre investor på danske aktier, da vi ejer langt under 1 pct. af det samlede danske aktiemarked, så vi er ikke den marginale prisfastsætter af danske aktier,” siger Jesper Langmack.

Selvom Pandoras nedtur også koster PFA millioner, så er det ikke noget, der får ham til at ligge søvnløs.

”Investeringen i Axcel III udgjorde ved indgangen til året et tocifret millionbeløb og investeringen på aktiesiden er meget begrænset. Så det er ikke noget, der påvirker os,” siger han.

Analytiker: Pandora symptom på stor interessekonflikt

Analytikere langer ud efter Pandora-bestyrelse

Storbanker tavse om Pandora-nedsmeltning

Pandora giver kæmpetab til ATP

Sjøgreen: En stor negativ overraskelse

Pandora-nedtur koster FIH 730 millioner

Banker under beskydning efter smykkenedtur

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også