FinansWatch

PFA afviser interessekonflikt

Direktøren for PFA Kapitalforvaltning, Jesper Langmack, forstår ikke kritikken af pensionsselskabernes rolle omkring Pandora, som Peter Falk-Sørensen fra Dansk Aktie Analyse fremførte på FinansWatch i går.

Pandoras voldsomme dyk på børsen i tirsdags har givet anledning til eftertanke i den finansielle sektor, hvor både analytikere og banker har modtaget kritik for deres rolle i smykkegigantens storhed og fald.

Heller ikke pensionsselskaberne slipper for kritik. En af de få analytikere, der inden Pandoras nedtur havde rejst et advarselsflag, Peter Falk-Sørensen fra Dansk Aktie Analyse, kritiserede i går de store institutionelle investorer for at have en uheldig dobbeltrolle i forbindelse med Pandora, hvor man både har været sælger via sit medejerskab i Axcel III-fonden og køber i forbindelse med børsnoteringen.

Analytiker: Pandora symptom på stor interessekonflikt

På lige fod

Det kritik er man ikke enig i hos PFA, der netop er medejer af Axcel.

”Nej, overhovedet ikke. Axcel-fonden er en langsigtet investering over ti år. Det er lang tid siden, vi har investeret i den. Så bliver Pandora børsnoteret, og vi kigger på selskabet på lige fod med andre investorer og går med i den. Det er bare udtryk for, at vi synes, at det er en god investering. Hvis vi i aviserne sagde, at det var en super god investering for at pumpe priserne op, men ikke investerede i det selv, så kunne man tale om en interessekonflikt,” siger Jesper Langmack, direktør, PFA Kapitalforvaltning.

Han understreger, at PFA kun har de samme informationer om selskabet, som alle andre.

”Vi har jo heller ikke noget insiderviden overhovedet. Vi vidste jo ikke det her. Havde jeg vidst det, så havde jeg ikke heller ikke gået med på børsnoteringen. Så jeg kan ikke se nogen interessekonflikt overhovedet. For en anden investor må det være ret at vide, at en af de investorer, der også er investor i forvejen også tegner nye aktier.”

Påvirker ikke

Men alt andet lige, så har jeres ageren på den almindelige investorside vel indflydelse på værdien af jeres private equity-investering. Kan det ikke være uheldigt?

”Vi er en mindre investor på danske aktier, da vi ejer langt under 1 pct. af det samlede danske aktiemarked, så vi er ikke den marginale prisfastsætter af danske aktier,” siger Jesper Langmack.

Selvom Pandoras nedtur også koster PFA millioner, så er det ikke noget, der får ham til at ligge søvnløs.

”Investeringen i Axcel III udgjorde ved indgangen til året et tocifret millionbeløb og investeringen på aktiesiden er meget begrænset. Så det er ikke noget, der påvirker os,” siger han.

Analytiker: Pandora symptom på stor interessekonflikt

Analytikere langer ud efter Pandora-bestyrelse

Storbanker tavse om Pandora-nedsmeltning

Pandora giver kæmpetab til ATP

Sjøgreen: En stor negativ overraskelse

Pandora-nedtur koster FIH 730 millioner

Banker under beskydning efter smykkenedtur

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs