FinansWatch

Analytikere langer ud efter Pandora-bestyrelse

Analytikernes anbefalinger på Pandora skød langt over målet. Nu langer blandt andet Handelsbankens Klaus Madsen ud efter selskabets ledelse, som han mener har forholdt markedet vigtige oplysninger.

Det kom som et chok for de fleste, da Pandora forleden nedjusterede forventningerne kraftigt og aktien styrtdykkede til kurs 51. Også for analytikerne, der på baggrund af de tilgængelige informationer fra selskabet og deres egen lommeregner havde kursmål, der lå langt højere.

Nu langer blandt andet Handelsbankens Klaus Madsen ud efter selskabets ledelse, som han mener allerede i første kvartal har kendt til Pandoras problemer uden at fortælle markedet om det.

»Jeg mener, at man har givet et alt for unuanceret billede af situationen især på det britiske marked. Man har jo givetvis kunnet spotte nogle svaghedspunkter allerede i første kvartal. Derfor forstår jeg ikke, hvordan man kunne finde på at sende en opjustering ud i april måned, for det sender jo markedet det signal, at det går rigtig godt,« siger Klaus Madsen til Børsen.

Bestyrelsen burde have grebet ind

Han bakkes om af en anonym analtyiker i spalterne.

»I april måned gik de (Pandora, red.) ud og opjusterede forventningerne til hele året og fastholdt deres forventninger, da de kom med regnskab i maj måned. Og mindre end tre måneder senere kommer de med den her voldsomme nedjustering. Så der har selvfølgelig været nogle ting, som ikke har været helt i orden i forbindelse med første kvartalsregnskab. Og der kan man jo mene, at bestyrelsen burde have grebet ind,« siger analytikeren til avisen.

Pandoras bestyrelsesformand afviser kritikken.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs