FinansWatch

Pandora giver kæmpetab til ATP

Pensionsselskabet ATP’s aktier i smykkeproducenten Pandora har mistet hundredvis af millioner kroner i værdi siden tirsdag.

Ved årsskiftet havde ATP aktier for 822 mio. kr. i Pandora. Siden da er aktiebeholdningen steget, men aktiechef i ATP Claus Wiinblad vil ikke sige, til hvor meget, skriver politiken.dk.

Ydermere ejer ATP ni pct. af Axcell III-fonden, der stadig er storaktionær i Pandora.

Ved børsåbningen tirsdag, hvor Pandora fremlagde et skuffende halvårsregnskab, tordnede aktiekursen ned med 65 pct.

Ikke kritiske nok

Claus Wiinblad holdt tale på Pandoras generalforsamling i april, hvor han kaldte selskabet en enorm succes.

”De kommende kvartalsresultater vil overbevise os alle om, at Pandoras underliggende vækst er intakt, og at selskabets succes vil fortsætte,” sagde han dengang ifølge politiken.dk.

Siden dengang er selskabets børsværdi altså mere end halveret. Claus Wiinblad erkender, at ATP i bagklogskabens lys nok ikke har været kritiske nok over for Pandoras forretningsmodel og potentiale.

”Vi er selvfølgelig utroligt skuffede over udviklingen og kede af, at nedturen har været så kraftig,« siger Claus Wiinblad til politiken.dk

Mere fra FinansWatch

Mobilepay-fusion vil på "få år" gøre milliontab til fortid

Ledelsen hos Vipps Mobilepay, der gik i luften i starten af denne måned, vil inden for en overskuelig årrække forvandle rødt til sort på bundlinjen efter år med underskud hos hhv. Vipps og Mobilepay. Topchef Rune Garborg forudser, ”at det snart bliver 60-70 pct. af transaktionerne, der betales for.”

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs