FinansWatch

Handelsbanken: Analytikerne har troet på Pandoras historie

Danske Pandora-analytikere har stort set enstemmigt anbefalet køb, og det kan rokke ved investorernes tillid til analytikerne, mener Handelsbankens Klaus Madsen.

Siden børsnoteringen i oktober 2010 har danske analytikeres kursmål gennemsnitligt ligget 68 kr. over aktiekursen, skriver Business.dk. Da forskellen var størst i april i år, vurderede analytikere, at Pandora var 18 mia. kr. mere værd, end markedet vurderet selskabet til.

Efter aktiekursens styrtdyk fra morgenstunden viser det sig, at investorerne var tættere på sandheden, end analytikerne.

"Det er klart, at prissætningen i markedet tyder på, at der har været en mistillid til estimaterne fra Pandora, mens analytikerne har troet på historien," siger Pandora-analytiker i Handelsbanken Klaus Madsen til Business.dk.

Han erkender, at fejlanalyserne kan betyde, at markedet fremover er mere mistroisk over for analytikerne.

"Som helhed, så er det logisk, at når branchen (analytikerne, red.) har taget meget fejl, vil der også være nogle, der vil tvivle mere på vores vurderinger fremover," siger Klaus Madsen.

Pandora – årets børsnotering

Frigast: Tilliden skal genvindes

Pandora-nedtur koster FIH dyrt

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs