FinansWatch

Pandora – årets børsnotering

At der ikke er langt fra succes til fiasko må bankerne bag Pandoras børsnotering sande. Ved årsskiftet blev Pandora hyldet som årets børsnotering, nu udløser den i stedet ridser i lakken til Nordea, JP Morgan, Goldman Sachs og Morgan Stanley.

Den bedste børsnotering i Europa, Mellemøsten og Afrika i 2010. Sådan lød det skudsmålet, da Pandoras notering i januar blevet kåret som årets bedste af det Reuters-ejede og anerkendte International Financing Review (IFR).

Siden har Pandora tabt mere end 80 pct. af sin markedsværdi og i stedet for skåltaler er der ridser i lakken til kapitalfonden Axcel og bankerne bag noteringen, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley og Nordea.

For høje forventninger

Efter noteringen af Pandora steg kursen kraftigt, og diskussionen gik på, om prisen havde været for lav. Nu erkender Axcel-direktør Christian Frigast, at prisen var for høj.

”Den pris, der blev sat dengang, blev sat efter, at en masse rådgivere havde kigget på den. Forventningerne har været alt for høje, og så får man tæv. Sådan er det at være børsnoteret," siger han til Business.dk.

De bedste banker

Da han var i London for at modtage prisen for årets børsnotering for et halvt år siden, var det netop rådgiverne i form af bankerne, som han fremhævede.

”Det handler om at finde en sammensætning, der komplimentere hinanden. Det vil sige, at man får dækket mange kunstarter og geografier af på samme tid. Det var en stor emission, så vi ville have de bedste, og det mener vi, at vi fandt,” sagde Christian Frigast i den forbindelse og fremhævede kemien blandt de forskellige deltagere i konsortiet.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Nordea på bankens rolle i og syn på børsnoteringen.

Læs interviewet fra dengang her:

Frigast: Vi havde de bedste banker

Pandora er årets børsnotering

Læs også:

Frigast: Tilliden skal genvindes

Pandora-nedtur koster FIH dyrt

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs