IT-nedbrud i Jyske Bank ved børsåbning

Jyske Bank var i morges ramt af et IT-nedbrud, der blandt andet betød, at kunder med Pandora-aktier måtte vente næsten en time, før aktierne kunne handles over netbank.
AF MATHIAS BENCKE FREMMEN

Nedbrud i netbanken er altid frustrerende, men lige i morges har det nok været særligt irriterende for en række Jyske Bank-kunder med aktier i Pandora. For mens kursen styrtdykkede på børsen, drillede netbanken for Jyske Bank-kunder, skriver Borsen.dk.

Det tog næsten en time, før systemerne fungerede igen. Nedbruddet skyldtes problemer i driftcentralen JN Data, og derfor har hele banken været påvirket, fortæller områdedirektør i Jyske Markets Peter Andersen til Borsen.dk

Kunder, der har mistet penge, fordi aktierne ikke kunne handles fra morgenstunden, kan dog ikke forvente erstatning, siger han.

”Jeg kan ikke sige noget generelt, for det kommer an på, hvilken situation den enkelte kunde har været i. Men ved generelle IT-nedbrud giver vi normalt ikke en kompensation, for vi har ikke garanteret kunderne, at der er en oppe-tid på 100 pct. på vores handelssystemer. Det kan vi ikke," siger Peter Andersen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også