FinansWatch

Regnskab: Danske Bank 1 mia. kr. under det forventede

Bankens 3. kvartalsresultat er meget langt fra markedets forventninger. Bankens nedskrivninger på udlån er stigende. Samtidig lanceres stor spareplan, der skærer 2000 stillinger bort. (Opdateret)

Foto: Jonas Pryner Andersen

Så kom den ventede spareplan fra Holmens Kanal, og det en markant en af slagsen, der præsenteres i forbindelse med bankens præsentation af regnskabet for tredje kvartal.

Banken skriver i fondsbørsmeddelelsen, at den frem mod 2014 vil skære 10 pct. af omkostningerne bort, en manøvre der betyder, at banken skal bruge 2000 medarbejdere færre fremadrettet.

Samtidig er bankens 3. kvartalsregnskab en stor skuffelse, hvis man kigger på, hvad markedet havde forventet af banken. Hvis man kigger på nettoresultatet, så er banken mere end 1 mia. kr. fra at ramme analytikernes gennemsnitsestimat.

Tjent 10 mio. kr.

Danske Bank har tjent sølle 10 mio. kr. før skat i perioden fra den 1. juli til og med den 30. september. Her havde analytikerne forventet, at banken ville lande et resultat før skat på små 1,2 mia. kr.

Ser man på bankens samlede indtægter i årets tredje kvartal, landede de også langt under markedets forventninger, hvor et samlet indtægtsniveau i 3. kvartal på 8,3 mia. kr. skal holdes op mod forventningerne om samlede indtægter på små 9,8 mia. kr.

Lyspunkt

På positivsiden står bankens netto-rente og gebyrindtægter, der endda for renternes vedkommende er en spids bedre, end markedet havde forventet i årets tredje kvartal.

Nettorenteindtægterne blev på godt 6 mia. kr., hvor analytikerne havde forventet cirka 100 mio. kr. færre. På gebyrsiden lander Peter Straarup og co. 1938 mio. kr. i 3. kvartal, det er cirka 50 mio. kr. lavere end forventet.

På nedskrivningsfronten går det den forkerte vej for banken, der nedskriver for 2,8 mia. kr., mod markedets forventninger om nedskrivninger for 2,7 mia. kr. Banken vil ikke udelukke, at nedskrivningerne stiger igen i 4. kvartal, men melder ud, at den for året forventer lavere nedskrivninger end i 2010.

Danica er dyr aktivitet

Den helt store skuffelse i bankens kvartalsrapport er handelsindtægterne, der lander på beskedne 267 mio. kr., hvilket er mere end 1,1 mia. kr. lavere end forventet af markedet.

Også Danica Pension er en dyr aktivitet for Danske Bank i årets 3. kvartal, der belaster bundlinjen med 735 mio. kr.

På 9-måneders basis lander banken et nettoresultat på 1,5 mia. kr., som er skabt af bl.a. netto-renteindtægter på 17,3 mia. kr., hvilket er marginalt under tilsvarende tal i 2010. På nettogebyrsiden har banken haft indtægter for små 6,1 mia. kr., det er 200 mio. kr. levere end i 2010. Omkostningsbasen er faldet en spids i årets første 9 måneder sammenlignet med 2010, mens handelsindtægterne er mere end 1,3 mia. kr. lavere end i 2010, hvor de var 7 mia. kr. efter 3. kvartal.

Nedskrivninger i årets første 9 måneder er på 8,4 mia. kr. sammenholdt med 10,9 mia. kr. i den samme periode sidste år.

Jagt på Straarups afløser sættes ind

Regnskab: Danske Bank 1 mia. kr. under det forventede

Regnskab: Faldende indtægter i Danica Pension  

Danske Bank: Yderligere forværring i Irland

Straarup: Regnskabet er ikke godt nok

Straarup: Jeg skal fodre fugle

Resultat før skat femdoblet i Retail Danmark  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs