FinansWatch

Regnskab: Faldende indtægter i Danica Pension

En massiv hensættelse til skyggekontoen trækker indtjeningen i minus hos Danica Pension. (Opdateres)

Faldende indtægter og en nødvendig styrkelse af de forsikringsmæssige forpligtelser som følge af fald på kreditobligations- og aktiemarkederne får Danica Pension til at hensætte et massivt beløb til skyggekontoen med henblik på senere tilbageførsel, når man kan opnå et tilstrækkeligt positivt realiseret resultat.

Indtjeningen fra forsikringsaktiviteterne i tredje kvartal lå på minus 735 mio. kr. mod et plus på 705 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Indtægter i skyggen

Det skal dog ses i lyset af, at Danica Pension i dette kvartal valgte at hensætte 1,22 mia. kr. til skyggekontoen, hvor man i samme kvartal sidste år tilbageførte 177 mio. kr. fra skyggekontoen. Uden denne forskel ville kvartalet have ligget på niveau med sidste år.

For de første ni måneder af året steg de samlede præmier med 13 pct. til 20 mia. kr..

Regnskab: Realkredit Danmark går tilbage

Danske Bank: Yderligere forværring i Irland

Jagt på Straarups afløser sættes ind

Regnskab: Danske Bank 1 mia. kr. under det forventede  

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs