FinansWatch

Regnskab: Realkredit Danmark går tilbage

På trods af øgede bidrags- og renteindtægter og faldende nedskrivninger falder Realkredit Danmarks overskud over de sidste ni måneder. Det seneste kvartal viser dog fremgang.

Foto: Steen Wrem

Bundlinjen viser efter de første tre kvartaler 1,29 mia. kr. i Realkredit Danmark. Det er en lille tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, hvor man havde opnået et plus på 1,4 mia. kr.

På indtægtssiden var der flere positive ting at notere. Både bidrags- og nettorenteindtægter var svagt stigende. Men denne stigning blev udvisket af et markant fald i beholdningsindtæger - fra 595 til 359 mio. kr.

Samtidig er omkostningerne svagt stigende (fra 660 til 705 mio. kr.), så selv om nedskrivningerne falder en anelse (fra 808 til 739 mio. kr.), betyder det, at resultatet bliver svagere end i samme periode sidste år.

Der er dog fremgang at spore, hvis man kigger på tredje kvartal isoleret set. Her kom hoveddelen af beholdningsindtægterne (294 mio. kr.) nemlig, og bundlinjen viser et plus 609 mio. kr., der ligger 235 mio. kr. højere end i samme kvartal sidste år.

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs