FinansWatch

Straarup: Jeg skal fodre fugle

Ordførende direktør i Danske Bank Peter Straarup bliver på posten, indtil en afløser er fundet.

Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup, vil gerne på pension. Men han bliver på posten, til bestyrelsen har fundet hans afløser. Hvor længe, det kan komme til at tage, ved han ikke, siger han til Ritzau Finans.

"Jeg blev 60 i sommer og har været koncernchef i 14 år. Danske Bank begynder et nyt treårigt omkostningsprogram. Det er ikke en mand, som ved dets afslutning vil være 64, der skal lede det," siger Peter Straarup.

Fodre fugle

Han vil ikke løfte sløret for, hvad han vil bruge pensionisttilværelsen på.

"Ikke udover de almindelige pensionistsysler som at fodre fuglene og læse bøger," lyder det fra Peter Straarup.

Det omkostningsprogram, direktøren refererer til, handler om at nedbringe omkostningerne med 10 pct. frem til 2014. Det indebærer, at 2000 stillinger nedlægges, og Peter Straarup udelukker ikke, at det kan blive nødvendigt med fyringsrunder.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs