FinansWatch

Straarup: Regnskabet er ikke godt nok

Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup, er på ingen måde tilfreds med, at banken i tredje kvartal kommer ud med et overskud på bare 10 mio. kr. før skat.

Et omfattende spareprogram skal bringe afkastet i vejret i Danske Bank.

"Det er ikke et godt kvartal. Tredje kvartal har været turbulent, så bankens handelsindtægter falder, og bankens forsikringsindtjening bliver negativ. Derudover er hensættelserne fortsat på et højt niveau," konstaterer Peter Straarup over for Ritzau Finans.

Handelsindtægterne landede på 267 mio. kr., hvor analytikere adspurgt af SME Direkt havde ventet 1393 mio. kr. Forsikringsforretningen gav et underskud på 735 mio. kr., hvilket var langt værre end ventet.

Peter Straarup understreger, at der også er positive elementer i regnskabet. Blandt andet er det lykkedes at øge nettorenteindtægterne til 6 mia. kr. i tredje kvartal fra 5,8 mia. kr. i samme periode sidste år.

Banken lancerer et omkostningsprogram, der skal nedbringe omkostningerne med 10 pct. frem til 2014. Det skal hjælpe med at sende egenkapitalforrentningen op, men hvor højt den skal op, har banken ikke meldt officielt ud, understreger Peter Straarup.

"10 pct. er det, vi skal ned med i omkostninger for at skabe et bedre afkast i banken. Det er baseret på en vurdering af, at den økonomiske konjunktur stadig er svag," siger Peter Straarup.

Han regner med, at banken vil tage stilling til en målsætning for egenkapitalforrentningen omkring årsskiftet, og den vil sandsynligvis blive kommunikeret i forbindelse med årsregnskabet.

"Vi har ikke nogen eksternt kommunikeret målsætning, men det er åbenbart, at det nuværende niveau er for lavt, fastslår Peter Straarup.

(Ritzau Finans)

Regnskab: Faldende indtægter i Danica Pension

Danske Bank: Yderligere forværring i Irland

Jagt på Straarups afløser sættes ind

Regnskab: Danske Bank 1 mia. kr. under det forventede

 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs