FinansWatch

Forsikringsselskaber fortsat uden overblik

Der er travlhed hos forsikringsselskaberne, der kæmper med at få overblik over weekendens skader.

Foto: SVENNEVIG NIKOLAJ

Over 8000 opkald til forsikringsselskaberne. Det er, hvad skybruddet indtil nu har betydet for Tryg, Topdanmark og Alm. Brand. Efterfølgende kommer så regningen, hvis størrelse ingen endnu tør byde på.

Og alt tyder på, at de kommende dage vil betyde endnu flere opkald for forsikringskunder, der har fået en vandskade efter det massive regnvejr.

Det forventes, at en del kunder med skader er på ferie. Derfor vil det i den kommende tid komme anmeldelser, når folk kommer hjem igen.

Der er primært tale om skader på indbo og bygninger samt - i mindre omfang - på biler.

Sidste år, da hovedstadsområdet blev sat under vand, var det især i Nordsjælland, det gik hårdest ud over. Denne gang er det centrum af København.

- Det er første gang, vi har en storby, der er ramt af skybrud. Og vi ved slet ikke, hvad det vil komme til at koste endnu, siger kommunikationschef hos Tryg Gerhard Dall og fortsætter:

- Det er jo alt muligt fra små kælderbutikker til stormagasiner, der har fået vand ind. Og vi har endnu til gode at se, hvad det kommer til at koste.

Flere henvendelser på vej

Kommunikationschef Jens Langergaard hos Topdanmark er heller ikke klar til at give et bud på skadernes omfang.

- Om det bliver samme pris eller lidt mindre end sidste år er for svært at sige nu, men vi har haft mange henvendelser fra private, og der vil komme nogle de kommende dage fra folk, som har været væk, siger Jens Langergaard til Ritzau Finans.

Ifølge en opgørelse fra Forsikring & Pension udbetalte forsikringsselskaberne sammenlagt 997 millioner kroner i erstatning til skader, der skete i sæsonen for skybrud fra den 1. juni til den 15. september sidste år. Og 2010 var således det dyreste år nogensinde.

Tryg halter bag telefonstorm

Topdanmark: Nåede kun hver tredje opkald

Forsikringsaktier skyllet ned

Pensionsselskaber vil have fingrene i kloakker

Ny rekord lurer i forsikringsbranchen efter skybrud

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs