FinansWatch

Tryg halter bag telefonstorm

På trods af, at man har hente ekstra folk ind, kimer telefonerne stadig hurtigere end de kan blive taget hos Tryg.

Selvom forsikringsselskabet Tryg har sørget for ekstra bemanding efter weekendens skybrud, kan selskabet ikke nå at betjene alle kundehenvendelser på telefonen med det samme.

"Selvom vi her fra morgenstunden har sat al det ekstra bemanding, vi kan, på, kan vi ikke følge med," siger Gerhard Dall, kommunikationschef hos Tryg, til Ritzau Finans.

"Vi har til morgen rundet 1000 anmeldte skader, og det bliver mange flere. Vi ved af erfaring fra tidligere, store skybrud, at vores telefoner vil være under pres formentlig op imod et par uger endnu," lyder det videre fra Gerhard Dall.

Topdanmark: Nåede kun hver tredje opkald

Det skyldes ikke blot, at folk vender tilbage fra ferie, men også, at Tryg lige nu har omkring 200 i kø på telefonen.

Derfor opfordrer Tryg kunder med mindre skader til selv at tage affære og eventuelt lave fotodokumentation på skaderne og vente en uge med at ringe ind. Det vil hjælpe Tryg med at hjælpe de kunder, der trænger mest, forklarer Gerhard Dall.

Nettoomkostninger topper på 100 mio. kr.

Det er ifølge kommunikationschefen alt for tidligt at give et bud på Trygs bruttoomkostninger fra weekendens skybrud.

"Vi har samme assuranceprogram som sidste år, hvilket vil sige, at vores nettoomkostninger maksimalt kan blive på 100 mio. kr.," siger Gerhard Dall og tilføjer, at der eventuelt også kan komme udgifter til indgåelsen af en ny genforsikring.

Forsikringsaktier skyllet ned

I forbindelse med skybruddet i august sidste år var Trygs bruttoomkostninger på 260 mio. kr., mens de netto kun var på 100 mio. kr. som følge af reassuranceaftalen. Hertil kom der 30 mio. kr. til indgåelse af en ny genforsikring.

Prisen på en ny genforsikring afhænger af ifølge Gerhard Dall af, hvor meget nettoudgifterne overstiger de 100 mio. kr.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs