FinansWatch

Sagild: Nettoudgifter til skybrud bliver op til 100 millioner

Topdanmarks nettoomkostninger i forbindelse med weekendens voldsomme skybrud vil ligge et sted mellem 50 og 100 mio. kr., vurderer Topdanmarks topchef Christian Sagild.

Topdanmark har endnu ikke et fuldt overblik over, hvor store bruttoomkostningerne bliver i forbindelse med weekendens skybrud, men meget tyder på, at de bliver større end sidste års massive regnvejr i august.

Men når man tager højde for genforsikringer og udgifter til fornyelse heraf, ventes nettoomkostningerne at ligge et sted mellem 50 og 100 mio. kr., fortæller administrerende direktør i Topdanmark, Christian Sagild, til Ritzau Finans.

"Det er meget usikkert, hvor stort det bliver samlet set, men på nuværende tidspunkt har vi fået 4000 anmeldelser om skader, og ser vi på vores markedsandel på ca. 20 pct., er der i alt nok over 20.000 kunder, som er ramt af vandskader," siger Christian Sagild og tilføjer, at skaderne er koncentreret omkring København, hvor der er mange butikker og restauranter.

Hjælp fra genforsikring

Netop det faktum, at mange erhvervsdrivende er ramt, gør, at bruttoerstatningerne ventes at blive større end ved skybruddet i august sidste år. Mange private er også ramt af oversvømmede kældere, men det forholdsmæssigt større antal erhvervsdrivende gør de samlede skader større, lyder det.

Præcist, hvor store Topdanmarks omkostninger bliver, når genforsikringen har betalt sin del, er ifølge topchefen svært at sige. Et bud er nogenlunde på niveau med sidste år, hvor skybruddet i august kom til at koste et par og tres mio. kr., inklusive udgifter til genetablering af genforsikringen.

"Vi har genforsikringer, som hjælper ved disse store begivenheder. Når genforsikringen har betalt sin del, er det vores gæt, at omkostningerne bliver et sted mellem 50 og 100 mio. kr. inklusive den præmie, som vi skal betale for at få genetableret genforsikringen," forklarer Christian Sagild.

Katastrofeprogram

Præmien for at få genetableret genforsikringen afhænger af bruttoomkostningerne, hvilket forklarer intervallet.

Topdanmark har ifølge direktøren stort set den samme genforsikring som sidste år, og nettoudgifterne ventes derfor også at blive nogenlunde de samme. Bruttoomkostningerne bliver meget større, hvilket vil sige, at genforsikringsselskaberne ligesom sidste år ventes at komme til at betale en væsentlig del af omkostningerne, er vurderingen fra Christian Sagild.

Han forklarer, at Topdanmark netop har genforsikret sit katastrofeprogram, og at selskabet kun har oplevet svagt stigende priser. Det er "ikke noget dramatisk", lyder det.

"Men ser man en tendens til disse skader, vil der være et opadgående pres på priserne på genforsikringer. Men det er en del af gamet, ligesom vi er ude at hæve præmierne, hvis vi ser et mønster. Det skal dog være blivende tendenser, og selvom vi nu har haft skybrudsskader to år i træk, har vi endnu ikke set, at det er et blivende fænomen," slutter han.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs