FinansWatch

Ny rekord lurer i forsikringsbranchen efter skybrud

Sidste år udbetalte forsikringsselskaberne knap en milliard kroner i erstatning - måske lurer en ny rekord.

Forsikringsselskabet Tryg har haft 2.000 henvendelser siden lørdag aften. 28 ekstra medarbejdere er sat til telefonerne søndag for at klare presset fra kunder med skader efter skybruddet. Endnu flere vil blive sat på mandag.

"Ser vi på det antal henvendelser vi allerede har haft siden lørdag aften og frem til frokosttid i dag, er der tale om et meget voldsomt skybrud, siger kommunikationschef i Tryg," Gerhard Dall.

Sidste år udbetalte forsikringsselskaberne sammenlagt 997 millioner kroner i erstatninger for skader, der skete i skybrudsæsonen fra den 1. juni til den 15. september. Det er rekord, viser en opgørelse fra brancheorganisationen Forsikring og Pension. Om skybruddet lørdag aften i Storkøbenhavn vil slå den rekord, er endnu for tidligt at sige.

"Der går lang tid, inden regningen er gjort op," siger Gerhard Dall.

Tryg er et af de store selskaber, og det er derfor ifølge kommunikationschefen en god pejling på, hvor store skader skybruddet har medført. Telefonerne kimer i en lind strøm hos selskabet - og det vil de fortsætte med at gøre i de kommende dage.

"Vi har flerdoblet antallet af medarbejdere ved telefonerne søndag, og der vil komme endnu flere på mandag. Vi venter en meget travl dag med mange henvendelser," siger Gerhard Dall.

Tryg opfordrer dog kunder med mindre alvorlige vandskader til i første omgang at se på, om de kan klare at få ryddet de værste skader af vejen selv.

"Vi betaler selvfølgelig udgifterne til det. Men på den måde kan vi koncentrere os om kunder med store og alvorlige vandskader," siger Gerhard Dall.

Ifølge opgørelsen fra Forsikring og Pension var 2010 altså det dyreste år for forsikringsselskaberne med knap en milliard kroner i udbetaling i erstatning til skader. Næstdyrest er 2007 med 881 millioner kroner, mens 2008 var det billigste år med 135 millioner kroner.

Skybrud kostede 1 milliard kroner

Oversvømmede kunder svigtes

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs