FinansWatch

Replik: Orla Hav sparker en pivåben dør ind

TALENTTØRKE I FINTECH: Socialdemokratiets erhvervsordfører, Orla Hav, sparker en åben dør ind, når han opfordrer finanssektoren til at tage større ansvar for at efteruddanne og opkvalificere deres medarbejdere, skriver Nadeem Farooq, konstitueret adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i denne replik.

Foto: Finanssektorens Arbejdsgiverforening / PR

I en klumme i FinansWatchs spalter om fremtidig mangel på kvalificeret arbejdskraft i finanssektoren efterlyser Orla Hav, erhvervsordfører for Socialdemokratiet, at finanssektoren i højere grad bør kompetenceudvikle sine medarbejdere.

Konkret skriver Orla Hav: "Og endelig mener jeg, at sektoren selv bør tage et større ansvar for at efteruddanne og opkvalificere deres medarbejdere."

S-ordfører i debatindlæg: Sektoren bør selv tage større ansvar for at uddanne talent 

Det lyder jo sådan set meget progressivt og logisk.

Problemet er bare, at Orla Hav sparker en pivåben dør ind.

Virkeligheden er nemlig, at finanssektorens uddannelsesomkostninger udgør 5 kroner pr. medarbejder pr. præsteret arbejdstime. Det er tre gange mere end gennemsnittet på det private arbejdsmarked, der anvender 1,6 kroner pr. medarbejder pr. præsteret arbejdstime.

I finanssektoren er vi med andre ord helt fremme i skoene, når det kommer til kompetenceudvikling af medarbejdere. Og det fortsætter vi med at være.

Men finanssektoren kan ikke løse fremtidens mangel på kvalificeret arbejdskraft alene.

Derfor er det nødvendigt, at Orla Hav og et flertal af de øvrige 178 medlemmer af Folketinget beslutter sig for at øge investeringerne i efter- og videreuddannelse på videregående niveau. Og at Folketinget beslutter sig for at fjerne de utallige barrierer, der i dag spænder ben for virksomhedernes rekruttering af efterspurgt udenlandsk arbejdskraft.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs