FinansWatch

Venstre i debatindlæg: Regeringen har brugt to år på at gå den forkerte vej

TALENTTØRKE I FINTECH: Alt for få danskere tør springe ud i livet som selvstændig. Og desværre ser vi alt for ofte, at succesfulde iværksættere søger til udlandet, når de skal vokse sig store.  Det vil Venstre ændre. For lykkes vores selvstændige og iværksættere, så skaber de gode arbejdspladser i hele landet øger velstanden i Danmark, skriver Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, i dette debatindlæg.

Det skal være lettere at være iværksætter og selvstændig erhvervsdrivende i Danmark, skriver Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører i Venstre. | Foto: Jens Dresling

Danske virksomheder og selvstændige er generatoren i dansk økonomi og fundamentet for vores velfærdssamfund. Det gælder både den lokale håndværksmester, restauranten, eller den nystartede virksomhed med innovative grønne løsninger. Iværksætterne og selvstændige er livsvigtige for vores samfund.

Derfor skal vi skal værne bedre om dansk erhvervsliv. Det er Venstres ambition, at Danmark skal være det bedste land at starte og drive virksomhed i. Det skal være muligt at tage sin virksomhed hele vejen fra garagen til en global succes med base i Danmark.

Det kræver, at virksomhederne har bedre vilkår og muligheder i Danmark. Desværre har den socialdemokratiske regeringen brugt to år på at gå den helt forkerte vej.

Mængden af bureaukratiske byrder og bøvl er steget med 250 mio. kr. om året. Skatter og afgifter er hævet over 40 gange for samlet set mere end 12 mia. kr. hvert år. På trods af at Danmark i forvejen har verdens højeste skattetryk. Det er blevet sværere og mere langsommeligt for virksomhederne at få adgang til den højt kvalificerede arbejdskraft, som de højlydt efterspørger.

Det betyder, at Danmark går glip af både vækst, arbejdspladser og velfærd, som kunne komme os alle til gavn. Efter finanskrisen så vi, at antallet af nye virksomheder faldt markant, og i de efterfølgende år aldrig ikke nåede op på samme niveau igen – særligt uden for de store byer. Det skal vi undgå sker igen efter coronakrisen. Derfor er en erhvervsfjendtlig socialdemokratisk regering den helt forkerte medicin for Danmark.

Venstre vil i stedet gøre det lettere at starte og drive virksomhed.  Byrder, bøvl og bureaukrati skal begrænses, så selvstændige og iværksættere kan bruge tiden på at udvikle deres virksomhed. Derfor har Venstre foreslået et ny ambitiøst mål om byrdelettelser for 3. mia. kr. med et særligt fokus på regler, der spænder unødigt ben for nystartede virksomheder.

Det skal være lettere at tiltrække kapital, så vi får flere investeringer i danske virksomheder. Derfor har Venstre præsenteret en lang række tiltag, bl.a. at ATP’s pensionsmilliarder i højere grad skal investeres i fremtidens danske arbejdspladser, og at det skal være lettere at investere sin egen pensionsopsparing. 

Og det skal være lettere for virksomhederne at tiltrække den kvalificerede og højt specialiserede arbejdskraft, de har brug for på ordentlige danske vilkår. Ellers risikerer vi, at de søger til større jobmarkeder i udlandet, eller at vigtige opgaver i både den private og offentlige sektor ikke bliver løst.

Og endeligt skal et skatte- og afgiftsstop sætte en stopper for regeringens mange skattestigninger på danskere og danske virksomheder. 

Det skal være lettere at være iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende i Danmark. For hvis de lykkes skaber det flere danske arbejdspladser, øger velstanden og sikrer grundlaget for fremtidens velfærd.

Ny debat om mangel på fintech-talent: Hvordan sikrer vi de rette kompetencer til en sektor i vækst?

Debat: Fortsat fintech-vækst kræver bedre adgang til talent

Rektor i debatindlæg: Danmark mangler ikke it-interesserede unge – vi mangler midler til at uddanne dem

Kent Petersen i debatindlæg: Fintech-vækst viser at det er mennesker der giver teknologi værdi

Bankdata i debatindlæg: Jobmarkedet er eksploderet de seneste to måneder og kræver nye HR-kompetencer

Direktør i debatindlæg: Finanssektoren skal have øje for to ting i jagten på talent 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs