FinansWatch

Schütze opfordrer til ændring af indskydergaranti

Nordeas afgående landechef i Danmark, Peter Schütze, opfordrer til at ændre den nuværende indskydergarantiordning, hvor bankerne betaler for de krakkede konkurrenter, når skaden er sket.

Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

I stedet så han hellere, at bankerne indbetalte et løbende beløb, en slags forsikring, som så kunne betale for udgifterne i forbindelse med bankkrak.

"Personligt så jeg hellere, at vi havde en lidt højere "ex-ante"-del (før-del, red.) og en lidt mindre "ex-post"-del (efterbetaling, red.)," siger Peter Schütze, der om et par måneder forlader Nordea til fordel for en tilværelse som pensionist.

Han opfordrer sektoren til at tage diskussionen op, og anbefaler at skele til for eksempel den svenske indskydergaranti.

(Ritzau Finans)

Her er Nordeas nye spydspidser

Nordea venter krav om 11 pct. kernekapital

Nordea Danmark i fremgang trods nedskrivninger

Nordea-chef: Bankerne bør kunne tjene flere penge

Nordea rykker rundt i toppen

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs