Her er Nordeas nye spydspidser

To relativt ukendte herrer er rykket et skridt nærmere toppen i Nordea. Læs mere om Nordea-direktionens to nye her.

Peter Nyegaard og Torsten H. Jørgensen træder ind i Nordeas koncernledelse, Group Executive management, oplyser banken i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Nordeas danske topchef, Peter Schütze, forlader banken for at gå på pension og bliver erstattet af kronprins Michael Rasmussen.

Peter Nyegaard (tv)

Peter Nyegaard har været i Nordea-koncernen næsten hele sin karriere, siden han i 1990 blev Vice President i Unibank Securities. Unibank blev senere til Nordea, og siden har han varetaget forskellige poster i Nordea-koncernen, primært i Markets. I 2000 blev han Managing Director i Nordea Markets, og siden 2007 har han stået i spidsen for Nordea Capital Markets Products.

Peter Nyegaard er oprindeligt uddannet i økonomi fra Københavns Universitet i 1986, han har siden da studeret på University of Chicago og University of Pennsylvania.

Peter Nyegaard er 48 år, gift og har to børn.

Torsten H. Jørgensen (th)

Torsten H. Jørgensen kom i 2005 til Nordea fra en stilling som direktør i Danske Markets, hvor han blev ansat i 2002. I Nordea fik han ansvaret for udviklingen af strategien i Nordea Assets Management & Life som chef for Business Strategy.

I 2007 blev han sat i spidsen for Group Strategy, og i 2009 fik han ansvaret for Group Treasury.

Torsten H. Jørgensen startede oprindeligt sin karriere som analytiker i Provinsbanken. Han har også arbejdet i blandt andet Gudme Raaschou Bankaktieselskab, Nykredit og BG Bank.

Han er 46 år og oprindeligt uddannet fra Københavns Universitet, hvor han afsluttede sin uddannelse i 1991.

Nordea rykker rundt i toppen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også