Nordea-CEO: Udgifter skal vokse under 5 pct.

Nordeas omkostninger skal fremover vokse langt mindre end de 5 pct., justeret for valutaeffekter, der har været trenden gennem de seneste kvartaler.
RITZAU FINANS

Det fastslår koncernchef Christian Clausen, efter at han i forbindelse med regnskabet for første kvartal har sat som mål, at Nordeas egenkapitalforrentning skal op i nærheden af 15 pct.

"Jeg vil helst ikke sige et tal. Det er jo ikke sådan, at vi lukker og slukker for projekter, og vi har også en række nye initiativer, vi starter op. Derfor vil vi helst ikke sige, hvert kvartal, hvad det bliver. Men vi styrer det ned i andet halvår, og hvis det fortsætter ind i næste år, så kommer vi ned på et lavt niveau," lover Christian Clausen.

"Så det er lavere end nu. Også noget lavere end det," tilføjer han.

Blandt analytikerne er der en vis skepsis over for, om Nordea, der har en omkostningsprocent på 50, er i stand til at effektivisere så meget mere og derved øge forrentningen af sin kapital. Men det er topchefen selv ikke i tvivl om.

Ambitiøse mål

"Det er den måde, vi arbejder på. Vi sætter meget ambitiøse mål, vi tager alle de initiativer, vi kan, og så bevæger vi os i den retning," siger Christian Clausen.

Nordea skal derved blive en blandt få europæiske banker, der selv efter de nye kapitalkrav fra Basel-komiteen er trådt i kraft, kan skabe en egenkapitalforretning på 15 pct.

"Jeg tror, at der kommer til at findes en lille gruppe af banker, der gør det, og de kommer til at stå rigtigt stærkt, fordi de funder sig billigere end andre. Det kan næsten ikke indhentes igen. Dem, der ikke når op i toppen, af det udskilningsløb, der foregår i Europa i øjeblikket, vil blive ramt af højere fundingomkostninger og derved vil de få dårligere resultater," forudser Christian Clausen.

(Ritzau Finans)

Schütze uden plan for fremtiden

Rasmussen: Ikke besparelser i kortene

Schütze: De har andre regnemaskiner end os

Rasmussen: Baltikum og Polen er modnet

Schütze opfordrer til ændring af indskydergaranti

Her er Nordeas nye spydspidser

Nordea venter krav om 11 pct. kernekapital

Nordea Danmark i fremgang trods nedskrivninger

Nordea-chef: Bankerne bør kunne tjene flere penge

Nordea rykker rundt i toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også