Nordea-chef: Bankerne bør kunne tjene flere penge

De bedste europæiske banker bør fremover være i stand til at øge deres egenkapitalforrentning til 15 pct. Det vurderer Nordeas koncernchef, Christian Clausen, i bankens regnskab for første kvartal.

"Europæiske banker skal forholde sig til øgede omkostninger til kapital, likviditet og funding. Når olieprisen stiger, udvikler bilindustrien energieffektive biler. På samme måde bliver banksektoren nødt til at optimere effektiviteten i produktionen, serviceydelserne og produkterne, når råvareprisen i den finansielle sektor stiger, udtaler Christian Clausen i en kommentar til regnskabet.

Nordeas egenkapitalforrentning var 12 pct. i første kvartal, og bankens plan for at blive blandt dem, der kan levere en egenkapitalforrentning på 15 pct., er blandt andet at holde igen med omkostningsstigningerne. Bankens driftsudgifter er steget 9 pct. på et år. Personaleomkostningerne er steget 12 pct.

"Ligesom vi reagerede proaktivt i finanskrisen, er det vores intention hurtigt at tilpasse os det nye normale. Planen og målene præsenteres, når der er klarhed om konsekvenserne af regulerings-arbejdet," hedder det i koncernchefens kommentar til regnskabet.

Som led i den nye strategi har Nordea allerede ændret sin organisation, så den nu centreres om tre overordnede forretningsområder, nemlig Retail Banking, Wholesale Banking og Wealth Management.

Forretningsområdet Retail Banking får Michael Rasmussen som chef, og han bliver også ny landechef for Nordea i Danmark, idet Peter Schütze går på pension.

Casper von Koskull bliver leder af Wholesale Banking, mens Gunn Wærsted bliver chef for Wealth Management.

Nordea rykker rundt i toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også