FinansWatch

Schütze: De har andre regnemaskiner end os

Peter Schütze og Nordea oplever en blodig kamp om udlån til de største erhvervskunder. Nordea kalder en del af adfærden hos konkurrenterne for uholdbar.

Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Nordeas erhvervsudlån steg med 5 pct. i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Men trods fremgangen noterer storbanken sig, at der er en særdeles hidsig kamp om at servicere de største danske virksomheder med udlån.

Nordea skriver direkte i regnskabet, at: ”Markedet for udlån til erhvervskunder var præget af hård priskonkurrence, især i de øvre segmenter. En del af den adfærd, der ses i markedet, anses for at være uholdbar med den nye Basel III-regulering”.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs