FinansWatch

Saxo: Israeler favorit til IMF-job

Israelske Stanley Fischer er ifølge Saxo Banks cheføkonom Steen Jakobsen først i feltet af afløsere til topposten i IMF.

Hvem skal afløse Dominique Strauss-Kahn som chef for IMF? De fleste tror på en europæisk kandidat, med tyrkiske Kemal Dervis og franske Christine Lagarde blandt nogle af de førende bud. Men i Saxo Bank har cheføkonom Steen Jakobsen et overraskende bud:

"Jeg tror at Stanley Fischer er den førende kandidat på grund af hans imponerende baggrund. På et proffessionelt plan tror jeg bestemt han er passende," siger Saxo Banks cheføkonom Steen Jakobsen til det israelske businesssite Globes.

Jakobsen peger videre på, at selv om der er tradition for, at IMF-chefen er fra Europa, så er tiden formentlig kommet til at bryde med den tradition - og det brud kan komme til at have konsekvenser for den europæiske gældskrise i fremtiden.

"Jeg tvivler på, at der vil være ændringer i redningspakkerne (til Grækenland, Portugal og Irland, red.,) da de allerede er blevet udformet. Men fremadretter forventer jeg at en sådan udnævnelse vil kunne påvirke IMF's villighed til at gå in i Europas gældskrise, efter man allerede har påtaget sig en tredjedel af gælden," siger chefanalytikeren.

Merkel vil have europæer i spidsen for IMF

Odds: Hvem ender i Strauss-Kahns stol?

Strauss-Kahn går af med øjeblikkelig virkning

IMF vil vide om Strauss-Kahn bliver i job

Strauss-Kahn risikerer 25 års fængsel

Hvem skal afløse Strauss-Kahn?

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs