IMF vil vide om Strauss-Kahn bliver i job

Den Internationale Valutafond (IMF) vil tage kontakt til organisationens fængslede topchef Dominique Strauss-Kahn, der er anklaget for et seksuelt overgreb på en stuepige, for at finde ud af, om han vil fortsætte i jobbet, siger to unavngivne IMF-bestyrelsesmedlemmer.
RITZAU FINANS

IMF's 24 mand store bestyrelse kan fyre Strauss-Kahn. Et af de to bestyrelsesmedlemmer siger, at det ville være ideelt, hvis topchefen trådte tilbage, men det er ikke hele flokken, der deler den holdning, siger det andet bestyrelsesmedlem.

Strauss-Kahn blev mandag nægtet løsladelse mod kaution under sagens første retsmøde, hvor han blev præsenteret for sigtelserne, der blandt andet lyder på forsøg på voldtægt og ulovlig frihedsberøvelse.

Strauss-Kahn er under stigende pres fra folk, der vil have ham til at træde tilbage for ikke at skade IMF's omdømme og handlekraft. To europæiske finansministre har rejst tvivl ved holdbarheden af IMF-chefens fortsatte ledelse af organisationen.

En talsmand siger, at IMF ikke har talt med Strauss-Kahn, siden han blev anholdt lørdag, men at det er vigtigt, at det sker inden for kort tid.

/ritzau/Reuters

(RITZAU FINANS)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også