Goldman trækker amerikansk Facebook-tilbud tilbage

Velhavende amerikanere får alligevel ikke mulighed for at købe en del af i Facebook. For meget opmærksomhed om Facebook-salget tvinger Goldman Sahcs til at trække i land.

Investeringsbanken meddelte i går, at man vil fokusere på ikke-amerikanere, når man sælger aktier for 1,5 mia. dollar i det verdensomspændende sociale netværk. Årsagen er, at den massive opmærksomhed omkring handlen betyder, at Goldman Sahcs ikke vurderer, at man kan leve op til reglerne for den planlagte type private aktiesalg i USA.

Ved et privat aktiesalg slipper Goldman for at offentliggøre så mange detaljer om handlen, men må i følge den amerikanske lovgivning til gengæld ikke reklamere for salget. Og den massive mediedækning af Facebook-salget har nu givet banken kolde fødder i USA.

Fokus på Europa

"Omfanget af medieopmærksomheden er muligvis ikke i overensstemmelse med den korrekte gennemførsel af det private salg under amerikansk lov," hedder det bland andet i meddelelsen, der er flere iagttagere beskrives som pinlig og skadelig for Goldman Sachs forhold til de amerikanske investorer.

De europæiske investorer får stadig mulighed for at investere i en andel af det sociale netværk, der i dag har mere end 600 mio. brugere.

Facebooksag smadrer Goldmans charmeoffensiv

Ifølge de amerikanske myndigheder skal alle virksomheder med mere end 499 investorer offentliggøre deres finansielle nøgletal. Disse regler har Goldman forsøgt at komme uden om gennem den specielle konstruktion ved Facebook-handlen. En konstruktion, som det amerikanske finanstilsyn i øjeblikket kigger nærmere på.

Børspoliti gransker Goldmans Facebook-køb

Goldman Sachs: Der er ikke så meget galt med os

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også