JP Morgan har set sig varm på Twitter

Først ville Goldman Sachs have foden inden for døren hos Facebook. Nu følger JP Morgan i konkurrentens fodspor med en satsning på Twitter - men Facebook er stadig mere end ti gange så meget værd.

Det kan vel være, at det sociale netværk Twitter i disse dage hyldes som demokratiskabende værktøj i Mellemøsten. Men Facebook er stadig mere end ti gange så meget værd, hvis man skal tro på to af verdens største investeringsbanker.

Den vurdering står klar efter at New York Times i nat dansk tid kunne fortælle, at investeringsgiganten JP Morgan er på vej med et bud på en minoritetspost i den unoterede virksomhed Twitter, der skyder selskabets værdi til lige under 4,5 mia. dollar.

Vurderingen af to af internettets sociale kæmper stammer altså dels fra investeringsbanken JP Morgans Twitter-bud - og dels fra Goldman Sachs Facebook-investeringsplan fra januar, der værdisatte Facebook til 50 mia. dollar

Morgan-bud måske i anden form

Tilbage i januar udløste Goldman Sachs Facebook-planer - der nærmest tog form af en mini-ipo kun rettet mod bankens klienter - en mediestorm og en undersøgelse fra det amerikanske finanstilsyn. Til sidst måtte Goldman - for ikke at bryde USA's børsregler - helt opgive at tilbyde Facebook-aktier til sine amerikanske kunder.

Om JP Morgan er på vej ind i samme stormvejr er af gode grunde endnu uvist, men ifølge New York Times overvejer banken i stedet at opkøbe aktieposter fra eksiterende investorer.

Twitter-værdi vokser med revolutionerne

Men står JP Morgans tilbud - der sker via fonden J.P. Morgan Digital Growth - til troende, så har Twitters rolle i de mellemøstlige omvæltninger ikke ligefrem skadet netværkets værdi.

For bare to måneder siden hentede Twitter nemlig 200 mio. dollar ind i en manøvre, der prissatte selskabet til 3,7 mia. dollar - altså ca. 0,7 mia. mindre end i dag. Og tilbage i 2009 satte en kapitalrejsning selskabets samlede værdi til 1 mia. dollar.

Twitter har i høj grad været det dagsordensættende medie i de revolutionære hændelser, der i den seneste måneds tid har fundet sted i lande som Tunesien, Egypten, Bahrain, Yemen og Libyen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også