JP Morgan har set sig varm på Twitter

Først ville Goldman Sachs have foden inden for døren hos Facebook. Nu følger JP Morgan i konkurrentens fodspor med en satsning på Twitter - men Facebook er stadig mere end ti gange så meget værd.

Det kan vel være, at det sociale netværk Twitter i disse dage hyldes som demokratiskabende værktøj i Mellemøsten. Men Facebook er stadig mere end ti gange så meget værd, hvis man skal tro på to af verdens største investeringsbanker.

Den vurdering står klar efter at New York Times i nat dansk tid kunne fortælle, at investeringsgiganten JP Morgan er på vej med et bud på en minoritetspost i den unoterede virksomhed Twitter, der skyder selskabets værdi til lige under 4,5 mia. dollar.

Vurderingen af to af internettets sociale kæmper stammer altså dels fra investeringsbanken JP Morgans Twitter-bud - og dels fra Goldman Sachs Facebook-investeringsplan fra januar, der værdisatte Facebook til 50 mia. dollar

Morgan-bud måske i anden form

Tilbage i januar udløste Goldman Sachs Facebook-planer - der nærmest tog form af en mini-ipo kun rettet mod bankens klienter - en mediestorm og en undersøgelse fra det amerikanske finanstilsyn. Til sidst måtte Goldman - for ikke at bryde USA's børsregler - helt opgive at tilbyde Facebook-aktier til sine amerikanske kunder.

Om JP Morgan er på vej ind i samme stormvejr er af gode grunde endnu uvist, men ifølge New York Times overvejer banken i stedet at opkøbe aktieposter fra eksiterende investorer.

Twitter-værdi vokser med revolutionerne

Men står JP Morgans tilbud - der sker via fonden J.P. Morgan Digital Growth - til troende, så har Twitters rolle i de mellemøstlige omvæltninger ikke ligefrem skadet netværkets værdi.

For bare to måneder siden hentede Twitter nemlig 200 mio. dollar ind i en manøvre, der prissatte selskabet til 3,7 mia. dollar - altså ca. 0,7 mia. mindre end i dag. Og tilbage i 2009 satte en kapitalrejsning selskabets samlede værdi til 1 mia. dollar.

Twitter har i høj grad været det dagsordensættende medie i de revolutionære hændelser, der i den seneste måneds tid har fundet sted i lande som Tunesien, Egypten, Bahrain, Yemen og Libyen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også