Goldman: Faldende profit og gigantbonusser

Indtjeningen faldt over 50 pct. i forhold til samme periode sidste år for storbanken Goldman Sachs. Samtidig viser en ny undersøgelse fra The New York Times, at der er kæmpe bonusser på vej.
Foto: Susan Walsh
Foto: Susan Walsh
AF CHRISTIAN SEHESTED

Goldman Sachs ramte det resultat for fjerde kvartal af 2010, analytikerne forventede ifølge Bloomberg - og skuffede dermed i forhold til samme kvartal sidste år.

Goldman tjente 2,2 mia. dollar i fjerde kvartal. Indtjeningen for hele året landede på 8,6 mia. dollar mod en forventning på 8,9 mia., mens indtjeningen pr. aktie i fjerde kvartal endte præcis som forventet på 3,79 dollar.

I fjerde kvartal af 2009 var resultatet på 8,2 dollar pr. aktie

Taber på bankskat og skandale

Ifølge flere amerikanske medier, mener analytikerne, at det i høj grad er Goldmans forskellige spekulationer i statsobligationer, der koster på regnskabet.

Goldman selv skriver at indtjening per aktie for hele året, der landede på 13,18 dollar, ville have været på over 15 dollar hvis det ikke havde været for kæmpebøden for Abacus-affæren, den nye britisk bankskat og selskabets kontroverser med The New York Stock Exchange.

Kæmpe bonus

En undersøgelse udført af The New York Times og Footnoted.com viser, at der er lagt op til fine bonusser for Goldman Sachs-folket - der samtidig også kan forvente ikke så lidt af en gevinst for at have rejst sig fra krisen.

For midt i nogle af de mørkeste dage - i december 2008 - uddelte Goldman næsten 36 mio. aktieoptioner, mere end gange så mange som i 2007.

Aktien handlede på tidspunkt til kurs 78 - nu ligger den på 175 dollar.

Undersøgelsen viste samtidig, at Goldman partnere i løbet af de sidste 12 år har solgt for 20 mia. dollar af firmaets aktier - og i øvrigt stadig sidder på aktier for 10 mia.

Facebook det nye sort

Andetsteds vurderer analytikere over for Reuters, at Goldman Sachs nylige retræte i Facebook-sagen er tegn på en trend; fremover vil det forstærkede amerikanske finanstilsyn formentlig efterlade banken med mindre manøvrerum og dermed mindre kant end tidligere, lyder dommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også