Citigroup skuffer efter hemmelig rapport

Den amerikanske storbank, Citigroup, skuffer med sit netop offentliggjorte regnskab for fjerde kvartal. Samtidig antyder en hemmelig rapport problemer med bankens boliglån
AF CHRISTIAN SEHESTED / RB-Børsen

Storbanken Citigroup skuffer markedet med sit regnskab for fjerde kvartal, der viser end indtjening pr. aktie på 4 cent, hvor der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg var ventet 7. Aktiens future falder umiddelbart 1,6 pct. på regnskabet.

Banken har tjent 10,6 mia. dollar i hele 2010.

Resultat var specielt skuffende set i lyset af JP Morgans fine regnskab, der kom i mandags. Senere på ugen ventes der også tal fra Goldman Sach og Bank of America.

Hemmelig rapport

Tidligere på dagen offentliggjorde Bloomberg tal fra en intern rapport fra det statsejede boligselskab Freddie Mac. Rapporten viste ifølge nyhedsbureauet, at der, selv langt efter de værste slag fra krisen til ejendomsmarkedet, stadig er alvorlige problemer med Citigroups udlån til boliger og ejendomme.

15 pct. af de lån, Citigroup solgte til Freddie Mac - der finansierer boliglån - havde alvorlige fejl som manglende vurderinger, manglende forsikring eller forkert beregnede indtægtetm, skrev Freddie Mac. Det statsejede selskab forventer normalt fejl ved højest 5 pct. af de boliglån, man køber.

Fejl i processen

Det tal fik analytiker Christopher Whalen fra Institutional Risk Analytics til at mene, at der måtte være betydelige problemer med kvalitetskontrollen i Citigroups boligudlånsproces.

Men den kritik afvises af Citigroup, der dog samtidig nægtede at kommentere rapportens konklusioner. Men Sanjiv Das, der er adm. direktør for Citigroups datterselskab CitiMortgage, kaldte samtidig Citis forbedring på boliglåns-området "en af de mest fantastiske historier i vores branche."

Citigroup tabte da ifølge Reuters også mindre på udlån i 2010 end i 2009.

Den amerikanske stat postede i løbet af krisen omkring 45 mia. dollar i Citigroup.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også