Société Générale tilbage på rette spor

Storbankens skuffende 2009-resultat er blevet afløst af et markant bedre årsregnskab for 2010.

Med et nettoresultat på 3,92 mia. euro for helåret 2010 har den franskbaserede storbank forbedret sig markant. I 2009 landede nettoresultatet på sølle 0,68 mia. euro.

Dermed er banken kommet på ret køl i forhold til den femårige turn-around-strategi som blandt andet skal munde ud i et nettoresultat i omegnen af 6 mia. euro i 2011.

Blandede bolcher fra øst

Der tikker stadigvæk blandede resultater ind fra bankens forretninger i Central- og Østeuropa. Således er banken kommet ovenpå i både Tjekkiet og Rusland, mens lande som Rumænien og Grækenland stadig volder problemer for Société Générale.

I 2010 var det stadigvæk i rollen som investeringsbank at Société Générale hentede en stor del af sin indtægter, nemlig 7,8 mia. euro. Et tilsvarende beløb – 7,8 mia. euro – blev hentet via bankens aktiviteter i Frankrig, mens yderligere 4,9 mia. euro kom i hus gennem internationale aktiviteter på detailniveau.

Skal skaffe mere kapital

Til trods for de gode tal på bundlinjen, så er banken alligevel nødt til at skaffe mere kapital for at leve op til internationale forpligtelser.

Tiden frem mod 2011 vil blandt andet blive brugt på at opnå en bedre synergiudnyttelse, samt lancering af nye produkter til forskellige dele af markedet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også